Έκθεση φωτογραφίας με ιστορίες από το Άγιο Όρος



«Ιστορίες αποκαλύψεων επιμονής και αφοσίωσης» τιτλοφορείται η έκθεση φωτογραφιών και κειμένων που διοργανώνει από την ερχόμενη...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η Αγιορετική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμβάλλοντας έτσι στις εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», που καθιερώθηκαν το 1991 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Πρόκειται για μία φωτογραφική παρουσίαση δέκα «ιστοριών», οι οποίες έχουν σχέση με εντυπωσιακές αποκαλύψεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών στο Άγιον Όρος, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν την αφοσίωση, τον μόχθο, την επιμονή των επιστημόνων που υπηρετούν εκεί, μελετητών, αρχιτεκτόνων, ιστορικών, συντηρητών κ.λπ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται «ιστορίες» με ενημερωτικά κείμενα και φωτογραφίες από τους Νίκο Νικονάνο, Πλούταρχο Θεοχαρίδη, Αθανάσιο Χουχούτα, Δημήτρη Λιάκο, Νίκο Μερτζιμέκη, Μίλτο Πολυβίου, Στυλιανό Στεφανίδη, Βαγγέλη Μαλαδάκη, Εμμανουήλ Στεφανή και Φαίδωνα Χατζηαντωνίου.
Thestival.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!