Οι Καρυάτιδες έφεραν βραβείο στο Μουσείο Ακρόπολης


Με το βραβείο «Keck Award 2012» βραβεύτηκε το Μουσείο Ακρόπολης, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, από το International Institute for Conservation (IIC) στη Βιέννη.


Με το βραβείο «Keck Award 2012» βραβεύτηκε το Μουσείο Ακρόπολης, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, από το International Institute for Conservation (IIC) στη Βιέννη. Το βραβείο αφορά στο πρόγραμμα του μουσείου για τη συντήρηση και την αποκατάσταση των Καρυατίδων της νότιας πρόστασης του Ερεχθείου με χρήση τεχνολογίας λέιζερ. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης απονομής έγκειται στην επιτυχία του Μουσείου Ακρόπολης να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια.

Από τον Δεκέμβριο του 2010, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια επισκέπτες παρακολούθησαν τις εργασίες των συντηρητών, συμμετέχοντας έτσι σε μια ιστορικής σημασίας μουσειακή διαδικασία. Το βραβείο Keck υιοθετήθηκε από το IIC το 1994, έπειτα από πρωτοβουλία του ζεύγους Sheldon και Caroline Keck, πρωτοπόρων στη συντήρηση έργων τέχνης, και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!