Αποκαταστάθηκε η Αρχή της Σχετικότητας:Τα νετρίνα έχουν μάζα και δεν ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟ

Στη διάσκεψη στο Κιότο της Ιαπωνίας ο Σέρτζιο Μπερτολούτσι διευθυντής του CERN ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της ομάδων ερευνητών, τα νετρίνα ταξίδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός χωρίς να την ξεπερνούν.
Επίσης δήλωσε ότι διαπίστωσαν ότι τα νετρίνα έχουν μάζα.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, συγκλόνισε τον κόσμο, η ανακοίνωση ότι στο(πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών στο CERN κατά την επιτάχυνση του σωματιδίου νετρίνο διαπιστώθηκε να ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός, γεγονός που ανατρέποντας τους κανόνες της θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.
Αλλά κατά την διάρκεια των επόμεων μηνών και μετά από διορθώσεις δύο σφαλμάτων που αφορούσαν συστήματα που συμμετείχαν στο πείραμα, προέκυψε ότι δεν ξεπερνούν την ταχύτητα του φωτός. Τα νέα αποτελέσματα για τα νέτρινα δείχνουν ότι τα η ταχύτητα τους είναι μέσα σε 0,5 νανοδευτερόλεπτα από την ταχύτητα του φωτός, με ένα λάθος του 8 νανοδευτερόλεπτα. "Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ταχύτητα μετρήθηκε με αυτό το επίπεδο της ακρίβειας," λέει ο Autiero.
Σήμερα μετά τα τελευταία πειράματα έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν τριών ειδών ή όπως λέγεται "γεύσεων" νετρίνα: ηλεκτρονίων, μιονίων και ταυ.
Αρκετά πειράματα έδειξαν ότι τα νέτρινα με ταλαντώσεις αλλάζουν αυτόματα από το ένα είδος στο άλλο. Αυτές οι ταλαντώσεις απέδειξαν, προς έκπληξη πολλών φυσικών, ότι τα υποτιθέμενα άμαζα σωματίδια πρέπει να έχουν κάποια απειροελάχιστη μάζα, συμβάλλοντας στην εξηγήση γιατί υπάρχει περισσότερη ύλη από την αντι-ύλη στο σύμπαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!