"Πέρσες" στο Μουσείο Μακρονήσου

Μια ιστορική παράσταση, οι Πέρσες του Αισχύλου, μια τραγωδία που είχε παρουσιαστεί από τους εξόριστους αγωνιστές στον Άη Στράτη το 1951, επιστρέφει... όχι στο νησί της εξορίας, βέβαια, αλλά στο Μουσείο Μακρονήσου (Αγίων Ασωμάτων 31), στην αυλή του οποίου θα παρασταθεί, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Την τραγωδία του Αισχύλου σκηνοθετεί ο Γιάννης Νικολαΐδης, ο οποίος σημειώνει: "Ο λόγος του Αισχύλου μάς δείχνει τον δρόμο να τσακίσουμε στα βράχια της σημερινής Σαλαμίνας, σ' αυτά τα αθάνατα βράχια, τη δουλοπρέπεια και τον 'επαρχιωτισμό' που μας επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Υπάρχει ελπίδα". Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Φωτεινή Φιλοσόφου, Ζαχαρίας Ρόχας, Κώστας Λάσκος, Γιώργος Γεωργίου, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς, Βασίλης Ασημακόπουλος, Βασίλης Πολίτης, Γιώργος Χουσάκος.

Η παράσταση των Περσών εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου. Θα ακολουθήσει το Σάββατο 30 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ., αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους εικαστικούς που "πέρασαν" από τη Μακρόνησο και αποτύπωσαν τη ζωή και τα μαρτύρια των κρατουμένων στο έργο τους, τον Χρήστο Δαγκλή, την Κατερίνα Χαριάτη-Σισμάνη και τον Γιώργο Φαρσακίδη.



ΠΗΓΗ:Η ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!