Το καλλιτεχνικό του «αντάρτικο» ξεκινά το Athens Fringe Live


Αθήνα


Οκτακόσιοι καλλιτέχνες, έντεκα χώροι διεξαγωγής, δύο εβδομάδες με μουσική, εικαστικά, θέατρο, χορό, φωτογραφία και δράσεις για τα παιδιά περιλαμβάνει για φέτος το Athens Fringe Live που σηκώνει αυλαία σήμερα, Πέμπτη, και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Με περισσότερες συμμετοχές, διπλάσια διάρκεια, μειωμένη τιμή εισιτηρίου και δωρεάν εκδηλώσεις η γνωστή σε όλους διοργάνωση επιστρέφει και παρέχει για μια ακόμα χρονιά δωρεάν βήμα σε σε νέους δημιουργούς για να δείξουν τη δουλειά τους.

Από το φετινό πρόγραμμα δεν θα λείψουν και εκδηλώσεις σε αναπάντεχους χώρους, ακόμα και μέσα σε ταξί!

Με σύνθημα «Η Αθήνα μάς ανήκει», περισσότερες από 140 εκδηλώσεις καλλιτεχνών- θεατρικές δράσεις, παραστάσεις και μουσικές από όλον τον κόσμο θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης.

Στο θεατρικό κομμάτι του Live , μεταξύ άλλων, οι δημιουργοί προτείνουν από έργα devised (επινοημένου θεάτρου) έως διασκευές έργων του Σαίξπηρ από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη καθώς και μια θεατροποιημένη εκδοχή του «Επιτάφιου» του Περικλή που θα ανεβάσουν ο Άγγελος Χατζάς και η Αργυρώ Λογαρά στις 29 Ιουνίου στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Έναν υπαρξιακό λαβύρινθο φιλοδοξούν να παρουσιάσουν οι Άνω Τελεία στην παράσταση «Τ' όνομά μου είναι...» (Πολυχώρος Πολιτισμού Vault, 29/6), ενώ η ομάδα Λόγω Χορού ανεβάζει το «Έρως και τέλος ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα» όπου πρωταγωνιστής είναι «ένας άνθρωπος χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα» (Θέατρο Επί Κολωνώ, 20/6).

Κατά τη θεατρική ομάδα Καμμένο Παστίτσιο, τα μέλη της έχουν «μια βαθιά επιθυμία να ξαναζήσουν την εφηβεία» παρουσιάζοντας την παράσταση «Ψαρώνουμε, ε, ψαρώνουμε; Δεν ψαρώνουμε!» (Επί Κολωνώ, 21/6).

Μουσικές ροκ, ελέκτρο-ποπ, τζαζ έως έντεχνο ελληνικό θα φέρουν σε διαφορετικές σκηνές εξήντα δύο μουσικά συγκροτήματα που φιλοδοξούν να καλύψουν φέτος όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις των επισκεπτών του Live.

Παράλληλα, 15 ΜΚΟ που συμμετέχουν κάνουν γνωστή τη δράση τους στο κοινό και διοργανώνουν πρωτότυπες εκδηλώσεις. Όπως για παράδειγμα, η Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων, η οποία θα διοργανώσει με τη βοήθεια της Monumenta ένα κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας, όπου κτίρια και τοπόσημα γίνονται η αφορμή όχι μόνο για μια ιστορική αναδρομή, αλλά και για να ανακαλύψει το κοινό μικρές καθημερινές ιστορίες που σχετίζονται με αυτά.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις εντάσσονται και κοινωνικές δράσεις, όπως τα εργαστήρια της εθελοντικής κίνησης των Ζωγράφων σε Δράση για τα Παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων και νοσοκομεία.

Το διώροφο ανοιχτό κόκκινο λεωφορείο του Fringe είναι έτοιμο να διασχίσει και πάλι την πόλη και με το «καλλιτεχνικό του αντάρτικο» να μεταφέρει τον παλμό του ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της. Σε μια προσπάθεια «συντεταγμένης κατάληψης των δημόσιων χώρων» ένα πλήρωμα με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες θα σταματά σε διάφορα σημεία και θα καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει χορεύοντας και τραγουδώντας.

Φέτος όμως το Fringe ταξιδεύει και με… ταξί! Σε συνεργασία με την Taxi Beat, δύο-τρία ταξί θα φιλοξενούν καθημερινά από έναν καλλιτέχνη, σκοπός του οποίου θα είναι να μετατρέψει τη διαδρομή σε χαρούμενο ταξίδι. Τραγούδια, πορτρέτα, χορευτικές φιγούρες, μονόλογοι, προβολές, ποιήματα αφιερωμένα σε όλους τους τυχερούς επιβάτες , καθώς και δωρεάν προσκλήσεις υπόσχεται το Live.

Οι «πόρτες» του Live ανοίγουν καθημερινά από τις 6 μ.μ. και κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν. Όπου υπάρχει εισιτήριο η τιμή του είναι στα 5 ευρώ και αρκεί για να παρακολουθήσει κανείς όλες τις παραστάσεις της ημέρας σε όλους τους συνεργαζόμενους χώρους.

Πληροφορίες για τις συμμετοχές και για το πρόγραμμα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει εδώ: http://www.fringenet.gr/en/live/program.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!