Έκθεση υδατογραφιών της Milomirka Petrović-Đokić:Ελλάδα, Παντοτινή Ομορφιά





Η Εστία Βελιγραδίου του ΕΙΠ, από τις 17 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, φιλοξενεί έκθεση υδατογραφιών της ζωγράφου Milomirka Petrović-Đokić, η οποία εμπνέεται από το φως, τα χρώματα, το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον της Ελλάδας.
Η έκθεση «Ελλάδα, Παντοτινή Ομορφιά» μεταφέρει την αύρα και την ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού. Η ζωγράφος με τις εκλεπτυσμένες υδατογραφίες της αποδίδει τη διαφάνεια, το φως και τα χρώματα του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, καθώς και την αντανάκλασή τους στα πρόσωπα των παιδιών. Η ανάλαφρη ύπαρξη, τα όνειρα, η φαντασία και η πραγματικότητα, η ευαισθησία μιας φευγαλέας στιγμής, η διαχρονική ομορφιά των αρχαίων αγαλμάτων και των ωραίων ερειπίων ναών και πόλεων συναντιούνται στα ολοφώτεινα έργα της Petrović-Đokić.
Οι υδατογραφίες της έκθεσης φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια.



Η Milomirka Petrović-Đokić γεννήθηκε το 1961, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου το 1988 ως η καλύτερη φοιτήτρια του έτους της και στη συνέχεια, έως το 1991, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην ίδια Σχολή υπό την εποπτεία του καθηγητή Živojin Turinski. Από το 1989 είναι μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Σερβίας (ULUS). Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει παρουσιάσει έργα της σε 18 ατομικές και 140 ομαδικές εκθέσεις. Το 2003 συμμετείχε σε διεθνή έκθεση στο Μέγαρο Γκύζη, στα Φηρά της Σαντορίνης.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου - 8 Ιουνίου 2012
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 12:00-19:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!