Ο πόλεμος των ναρκωτικών στο Μεξικό μέσα από φωτογραφίες

O Πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν από το 2006 ξεκίνησε μια ολομέτωπη επίθεση κατά του καρτέλ των ναρκωτικών, και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μεξικού στους New York Times: δεν καταφέραμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. . Πρόσφατες φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν από τον πόλεμο των ναρκωτικών στο Μεξικό και παρουσιάζονται


Προσοχή : Όλες οι εικόνες είναι σκληρές . Υπάρχουν πολλά πτώματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα της κατάστασης στο Μεξικό τώρα.



Ένα μασκοφόρος στρατιώτης περιπολεί στους δρόμους της Veracruz του Μεξικού(Reuters / Alejandro Acosta)




Το σώμα ενός άνδρα κρύβεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου μέσα στο Ακαπούλκο (Reuters / Ιακώβ Γκαρσία)




Ποιητής και ακτιβιστής της ειρήνης Javier Sicilia (κέντρο) αγκαλιάζει τα μέλη της οικογένειας παιδιού θύματος των ναρκωτικών(Reuters / Margarito Perez Retana)


Παίκτες του Μπέιζμπολ που ανήκουν στην ομάδα de Saraperos Saltillo λάβουν κάλυψη κατά τη διάρκεια μιας έντονης ανταλλαγής πυροβολισμών που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο πάρκινγκ του γηπέδου στη πόλη Saltilo (Φωτογραφία AP)



Χιλιάδες όπλα καταστράφηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Τουλάχιστον 6.000 τουφέκια και πιστόλια που κατασχέθηκαν από τα ναρκωτικά καρτέλ και καταστράφηκαν από τα μέλη του μεξικανικού στρατού. (Ιησούς Αλκαζάρ / AFP / Getty Images)


Πεζοναύτες του Μεξικού συνοδεία Μάρκος Ιησού Hernandez Ροντρίγκεζ, γνωστός και ως "Ελ Chilango", φέρεται ηγέτης των δολοφόνων και μέλος του καρτέλ Λος Ζέτας ναρκωτικών, σε Βερακρούζ κατάσταση, κατά την παρουσίαση του για τον Τύπο στην Πόλη του Μεξικού, στις 11 Μαΐου 2012. Rodriguez συνελήφθη τον περασμένο Μάιο 9, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Xalapa, Βερακρούζ . (Γιούρι Κορτέζ / AFP / Getty Images)



Ένας νεαρός άντρας βρίσκεται νεκρός δίπλα σε ένα skateboard και ένα ποδήλατοΦωτογραφία AP / Alberto Puente)


Πυροσβέστες ανεβάζουν το σώμα ενός ανθρώπου κρέμεται από μια γέφυρα στη Σιουδάδ Χουάρες, στις 3 Μαρτίου 2012. Το σώμα βρέθηκε κρεμασμένο από το λαιμό του σε μια γέφυρα αργά το Σάββατο, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Το σώμα είχε σημάδια βασανιστηρίων και το κεφάλι ήταν καλυμμένο με μονωτική ταινία. (Reuters / Jose Luis Gonzalez)


Μεξικανοί στρατιώτες καίνε φυτά μαριχουάνας(Alfredo Estrella / AFP / Getty Images)



Οι φωτογραφίες των θυμάτων της βίας κρεμασμένα στις προσόψεις και τους τοίχους των σπιτιών στη γειτονιά του Cerro Gordo στην Ecatepec, έξω Πόλη του Μεξικού(Reuters / Henry Ρομέρο)


Ένας στρατιώτης στέκεται φρουρός μέσα σε ένα μυστικό εργαστήριο ναρκωτικών χημική επεξεργασία που ανακαλύφθηκε το Tlajomulco de Zuniga, στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα, Jalisco (Hector Guerrero / AFP / Getty Images)


Δύο άνδρες με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κολλητική ταινία


Ένα φορτηγό καίει στο δρόμο στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού(Φωτογραφία AP / Μπρούνο González)




Αστυνομικός στέκεται δίπλα στο σώμα του νεκρού συναδέλφου στην Ixtapaluca(Reuters / Stringer)




Τα παιδιά βρίσκονται στο έδαφος ανάμεσα στις σιλουέτες που εκπροσωπούν τα άτομα φέρεται που σκοτώθηκαν από τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά των ναρκωτικών στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κίνημα Αναγέννησης, Morena, στην κεντρική πλατεία Zocalo στην Πόλη του Μεξικού,κατα του πολέμου των ναρκωτικών στις 4 Μαρτίου 2012. Ο Γραμματέας Άμυνας του Μεξικού Γκιγιέρμο Galvan πρόσφατα παραδέχθηκε ότι ο στρατός έχει διαπράξει σφάλματα κατά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπως τα βασανιστήρια, δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών αλλά είπε ότι οι υπεύθυνοι έχουν τιμωρηθεί. (Φωτογραφία AP / Μάρκος Ugarte)




Μια ιατροδικαστική τεχνικός κρατά το κεφάλι μιας γυναίκας σε μια σκηνή του εγκλήματος στην πόλη San (Reuters / Daniel Becerril)


Φωτορεπόρτερς έχουν τοποθετήσει τις κάμερες τους στο πάτωμα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την δολοφονία δολοφονία δημοσιογράφου Regina Martinez στην Πόλη του Μεξικού, στις 29 Απριλίου 2012 Ο δημοσιογράφος έγραφε για τα καρτελ των ναρκωτικών.(Φωτογραφία AP / Μάρκος Ugarte)


Διαδηλωτές πορεία για να διαμαρτυρηθούν κατά της βίας στην Πόλη του Μεξικού, στις 14 Αυγούστου 2011(Φωτογραφία AP / Εντουάρντο Verdugo)




Σωροί 10 άνδρών και μίας γυναίκας, ανακαλύφθηκαν κοντά σε ένα πηγάδι στην Valle de chalco, Μεξικό, στις 8 Ιουλίου 2011. (Φωτογραφία AP / Moises Castillo, αρχείο)

The Atlantic



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!