Πρόγραμμα γνωριμίας της Αθήνας με τις γειτονιές και τα μουσεία της


ΜΙΑ ανοικτή πρόσκληση σε όλους του πολίτες στο να περάσουν την πύλη μουσείων και πολιτιστικών φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα. Αφορμή ήταν η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων που έδωσε το ερέθισμα για την κοινή δράση του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων
με τίτλο "Αθήνα: Γειτονιές και Μουσεία".

Κατά το χρονικό διάστημα διάρκειας της δράσης οι συμμετέχοντες καλούνται να επισκεφθούν 17 φορείς του Δικτύου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θέτει ο κάθε φορέας στο ειδικό έντυπο που θα διατίθεται δωρεάν. Οι 17 επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ωράριο λειτουργίας του κάθε φορέα, από σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την Κυριακή 27 Μαΐου, ενώ τα σχετικά έντυπα θα διατίθενται από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9, Σύνταγμα), στο οποίο και θα ξεκινήσει σήμερα η δράση.

Η δράση θα ολοκληρωθεί στην αυλή του Μουσείου Πολιτικών Εξορίστων Αη Στράτη, Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο, την Κυριακή 27 Μαΐου (19.30), όπου οι επισκέπτες που συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση με εκπροσώπους των φορέων του Δικτύου και να συζητήσουν μαζί τους. Στη δράση συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς του Δικτύου:

Ακαδημία Αθηνών - Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας (Ηπίτου 3, Πλάκα), Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος (Νίκης 39, Σύνταγμα), Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα), Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9), Ινστιτούτο των Ελληνικών Μύλων (Αγίων Ασωμάτων 45), Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας (3ης Σεπτεμβρίου 146), Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6), Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Κόδρου 9),Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16), Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων (Δημοκρίτου 7, Κολωνάκι), Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5), Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη), Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα), Μουσείο Σπύρου Βασιλείου (Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη),
Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας (Καρατζά 7 Φιλοπάππου), Οικία Κατακουζηνού (Αμαλίας 4, Σύνταγμα). Πολλοί από τους φορείς που χρεώνουν εισιτήριο εισόδου προσφέρουν μειωμένο ή μισό εισιτήριο στους επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτή την κοινή εκδήλωση, ενώ την Παρασκευή 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.athensmuseums.net.
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012