Ξενύχτι με τον Κρόνο και την «Οδύσσεια του Διαστήματος»


Οσοι αγαπούν το ξενύχτι το Σάββατο θα είναι η βραδιά τους, καθώς τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Και τα τηλεσκόπια των ερασιτεχνών αστρονόμων της Ελληνικής Αστρονομικής Ενωσης περιμένουν μικρούς και μεγάλους στην είσοδο του Πλανηταρίου για να τους «ταξιδέψουν» (καιρού επιτρέποντος) στον έναστρο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας παρατηρώντας τον Κρόνο και τους εντυπωσιακούς δακτυλίους του στο Ιδρυμα Ευγενίδου, ενώ παράλληλα με ελεύθερη είσοδο ανά μία ώρα, από τις 21.30 έως τις 23.30, θα παρουσιάζεται η ψηφιακή προβολή «Εξέλιξη».

n Σκυταλοδρομία στις μόνιμες συλλογές του προτείνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (21.30), ενώ από τις 18.30 έχει προγραμματισμένες ξεναγήσεις αλλά και ένα πέτσα κούτσα - μια γνωριμία με τους ανθρώπους των μουσείων μέσα σε εξίμισι λεπτά (20.20). Επίσης, όσοι αγαπούν τους Imam Baildi δεν έχουν παρά να σπεύσουν στις 22.30 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) για να τους ακούσουν με εισιτήριο 2 ευρώ.

- Εν χορδαίς και οργάνοις θα περιμένει τους ξενύχτηδες επισκέπτες το Μουσείο Ακρόπολης, το οποίο θα μείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα. Από τις 20.00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στις 21.30 η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των Μότσαρτ και Χάιντν υπό τον Μιχάλη Οικονόμου στον προαύλειο χώρο.

- Ξενύχτι έως τις 3 τα ξημερώματα, προβολή της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001, Οδύσσεια του Διαστήματος», μελωδίες με τον Lolek (21.30), θεατρική παράσταση για παιδιά, αλλά και κινητικές δράσεις από την ομάδα ΥΕLP στον χώρο της έκθεσης ζωγραφικής του Χρίστου Καρρά, ο οποίος θα υπογράφει καταλόγους και μεταξοτυπίες, είναι μερικά μόνο από τα χάπενινγκ που υπόσχεται για το σαββατόβραδο (από τις 18.00 με ελεύθερη είσοδο) το Ιδρυμα Θεοχαράκη.

- Ταχυδακτυλουργικά παιχνίδια και ταξίδια στην ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος (από τις 18.00) είναι ορισμένες μόνο από τις προτάσεις του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τραπέζης που για τις εφετινές εκδηλώσεις του συνεργάζεται με τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει και Διάβαση.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!