Αρχαία Ναυάγια στον Ελληνικό Χώρο


H Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει ομιλία-παρουσίαση με θέμα: «Αρχαία Ναυάγια στον Ελληνικό Χώρο – Έρευνα, Προστασία και Προοπτικές Επισκεψιμότητας» με καλεσμένο ομιλητή τον κο. Κουτσουφλάκη Γεώργιο την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 19.30 στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – (Κλεάνθους 57 & Γρ. Λαμπράκη, Τούμπα).

Ο κ. Κουτσουφλάκης Γεώργιος είναι αρχαιολόγος-δύτης, έχει συμμετάσχει και διευθύνει αρχαιολογικές έρευνες σε χερσαίους και ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα, Εύβοια, Θήβα, Σποράδες, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Μήλο, Κρήτη, Ζάκυνθο.
Εκτός Ελλάδος υπήρξε υποδιευθυντής της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από το 2001 έως και το 2004. Σήμερα υπηρετεί ως μόνιμος αρχαιολόγος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ημίωρο Ντοκιμαντέρ με τίτλο, ΑΙΓΙΛΕΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ «VI»

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού

Λίγα λόγια για την ΕΑΘ:

H Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης (ΕΑΘ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1982 και καθιερώθηκε ως η πρώτη ουσιαστική προσπάθεια οργάνωσης των ερασιτεχνών αυτοδυτών.

Η ΕΑΘ σήμερα αποτελεί τον σύνδεσμο των αυτοδυτών για την ενημέρωση τους πάνω στις εξελίξεις του καταδυτικού χώρου και προσφέρει εθελοντικά τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των μελών της τόσο στην ευρύτερη κοινότητα των ερασιτεχνών αυτοδυτών όσο και σε σχετικούς φορείς.

Στόχος της ΕΑΘ για το άμεσο μέλλον είναι η συνέχιση και ο εμπλουτισμός όλων των δραστηριοτήτων της (όπως καταδυτικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες, κ.α) καθώς και η προσέλκυση και ενεργή συμμετοχή νέων αυτοδυτών αλλά και φίλων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την θάλασσα και την κατάδυση, με σκοπό τη δημιουργία μιας μεγάλης καταδυτικής παρέας.
Agelioforos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!