Πέθανε ο Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες


Μεξικό

Την τελευταία του πνοή άφησε ο παγκοσμίως καταξιωμένος Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας. Ο συγγραφέας πέθανε στην ηλικία των 83.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο θάνατός του οφείλεται στα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ο συγγραφέας εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικό.

Ο Φουέντες, που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους ισπανόφωνους συγγραφείς, έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το βραβείο Θερβάντες και το βραβείο λογοτεχνίας του Πρίγκιπα των Αστουρίων.

Τα σημαντικότερα έργα του είναι Ο Θάνατος του Αρμένιο Κρους, Όλες οι ευτυχισμένες Οικογένειες, Ανήσυχη Παρέα, Η θέληση και η τύχη, Τα κρυστάλλινα σύνορα, Το κάθισμα του Αετού.

Ο Φουέντες γεννήθηκε στον Παναμά και, ακολουθώντας τον διπλωμάτη πατέρα του, πέρασε τα πρώτα του χρόνια μεταξύ ΗΠΑ, Χιλής και Αργεντινής. Στην πορεία του ως συγγραφέας, διάρκειας σχεδόν πέντε δεκαετιών, μοίρασε τα χρόνια του μεταξύ Μεξικό και Λονδίνου.


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του Μεξικανού συγγραφέα, τον οποίο χαρακτήρισε στρατευμένο, εκτός κανόνων και δογμάτων και υπέρμαχο της απλότητας και της αξιοπρέπειας στην ανθρωπότητα.

«Χαιρετίζω ένα μεγάλο μεξικανό συγγραφέα που εξέφρασε τόσο καλά τον πνευματικό πλούτο της χώρας του μέσω του πλούσιου και πρωτότυπου έργου του» επισήμανε ο Ολάντ σε ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!