Γιορτή με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις


Με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 11 πμ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στις 7 το απόγευμα το κουαρτέτο του ίδιου καλλιτέχνη θα παίξει μουσική της Ευρώπης της Μεσογείου (European Taxim).

Την ίδια μέρα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση αντιγράφων γλυπτών. Επίσης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο καθιερώνει την κοπή αναμνηστικών κερμάτων για να φέρει τους επισκέπτες του πιο κοντά σε μικρά αλλά αγαπητά εκθέματα των συλλογών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο έως τα μεσάνυχτα.

Η ελεύθερη είσοδος για το Μουσείο θα ισχύσει και το Σάββατο, 19 Μαΐου, από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. Στις 9.30 μμ. στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των W. A. Mozart και F. J. Haydn, δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μουσικού κλασικισμού.
ΠΗΓΗ: Pathfinder News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!