11ο φεστιβάλ χορού σωματείου Ελλήνων χορογράφων


Μέχρι τις 18 Ιουνίου, σε έξι θέατρα της Αθήνας, 63 ομάδες χορού παρουσιάζουν τις καινούργιες δουλειές τους, ψηφίδες μιας μεγάλης τοιχογραφίας αναζητήσεων του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Το 11ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, του Μουσείου Μπενάκη και του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Σε συνεργασία με το CID UNESCO συνδιοργανώνονται δυο βραδιές με "Νέες Δυνάμεις", αφιερωμένες στους τελειόφοιτους των ανώτερων σχολών χορού, βραδιές συμβολικές, για να τιμηθεί η εκπαίδευση και να υπογραμμιστεί η σημασία της. Ακόμα, αφιερώνεται ένα διήμερο στα παιδιά. Τρεις ομάδες χορού παρουσιάζουν έργα για παιδιά και τα καλούν για να τους «αφηγηθούν» με κίνηση και χορό, πολύχρωμα παραμύθια.

Το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη ανοίγουν τις πόρτες τους για άλλη μια χρονιά και φιλοξενούν παραστάσεις /δρώμενα ειδικά εμπνευσμένα για αυτούς τους χώρους.

Το Σωματείο συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του όλα τα έργα που του προτείνονται για το Φεστιβάλ. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χορογράφους να παρουσιάσουν το έργο τους αυτόνομα, χωρίς διαμεσολάβηση, χωρίς επιλογή ή έλεγχο.

Οι Έλληνες χορογράφοι, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, φωτιστές και φωτογράφοι, παρά την έλλειψη πόρων, μόνιμης στέγης και χρημάτων, την ανυπαρξία χορηγιών, κλπ, δεν εγκαταλείπουν το όραμά τους. Οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ χωρίς αμοιβή. Μόνη ανταμοιβή όλων, η χαρά της συμμετοχής, στην ετήσια αυτή γιορτή του Σύγχρονου Ελληνικού Χορού.
Pathfinder News

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!