HΚυβέρνηση της Τουρκίας ζητά από το J. Paul Getty Museum και άλλα μουσεία να επιστρέψουν αρχαιότητες

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΧΩΡΟΣ


Η μαρμάρινη πλάκα (430-420 π.Χ.) με χαραγμένη αρχαία ελληνική επιγραφή- κείμενο σχετικά με μια θρησκευτική γιορτή Φωτογραφία AP / Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Μετά την αρχαία μαρμάρινη πλάκα με την ελληνική επιγραφή που επιστράφηκε στις 9 Μαρτίου 2012, από το Μουσείο J. Paul Getty στην Ελλάδα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Τουρκία ζήτησε από το Μουσείο J. Paul Getty και πολλά άλλα αμερικανικά μουσεία να επιστρέψουν τεχνουργήματα που πιστεύει ότι λεηλατήθηκαν κατά τις αρχές του περασμένου αιώνα .
Η τουρκική κυβέρνηση έχει επαφές με το Μουσείο J. Paul Getty, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Κλίβελαντ Μουσείο Τέχνης και Dumbarton του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ , Oaks Research Library and Collection, παρουσιάζοντας αποδείξεις ότι αρχαία αντικέιμενα από τις συλλογές των μουσείων αυτών είναι προϊόντα κλοπών παράνομων ανασκαφών που έγιναν στην Τουρκία.
Βέβαια τα περισσότερα από τα αντικείμενα που ζητά να επιστραφούν είναι αρχαίες ελληνικές αρχαιότητες, ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!