Έκθεση με φωτογραφίες από το Instagram στις 20 Απριλίου στο Γκάζι


Αθήνα

Οι μικρές λεπτομέρειες ή τα σημαντικά γεγονότα, οι καθημερινές καταστάσεις ή οι ξεχωριστές και ιδιαίτερες στιγμές, συναισθήματα, κλεφτές ματιές, καινούριοι φίλοι. Όλα γίνονται εικόνες, μικρά παράθυρα στον κόσμο χωρίς όρια από χιλιάδες Instagramers και γεμίζουν την εφαρμογή της χρονιάς για το 2011 σύμφωνα με την Apple.

Έτσι, λοιπόν, δεν ήταν παρά θέμα χρόνου να διοργανωθεί και έκθεση με φωτογραφίες από τέτοιες «στιγμές» και στην Αθήνα, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Red Dot στο Γκάζι.

Ο αρχιτέκτονας Αναστάσης Σταματάκος (@stamanas) τον τελευταίο μήνα, ζει και σκέφτεται μόνο μέσα από τα φίλτρα του Instagram, καθώς πήρε την πρωτοβουλία για αυτή την πρωτοποριακή, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, έκθεση. H ιδέα υπήρχε πάντα, αλλά ήρθε όταν τα παιδιά που άνοιξαν το μαγαζί στο οποίο θα πραγματοποιηθεί, ήθελαν να κάνουν τα εγκαίνια με μία έκθεση φωτογραφίας.

Το Instagram είναι ένα σχετικά νέο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο αν και «περιορισμένο» στα όρια ενός app (εφαρμογή) για κινητά τηλέφωνα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μάς ξεναγεί σε ενδιαφέρουσες φωτογραφικές στιγμές των χρηστών του. Η εφαρμογή (διαθέσιμη για iPhone και πλέον και για Android συσκευές) δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επεξεργαστεί μέσα από 18 διαφορετικά φίλτρα τη φωτογραφία που έχει τραβήξει, να την ανεβάσει στο προφίλ του και να κάνει ή να δεχτεί σχόλια κάτω από αυτήν.

Η ολοένα αυξανόμενη δυναμική του Instagram μάλιστα, «ανάγκασε» τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον ιδιοκτήτη του Facebook να το εξαγοράσει αντί ενός δισ. δολαρίων.

Ο Αναστάσης Σταματάκος προετοίμαζε την έκθεση επί ένα μήνα και το δυσκολότερο όλων ήταν να ορίσει τους κανόνες για το πώς θα αποσταλούν οι φωτογραφίες και να συνεννοηθεί με άτομα από το Διαδίκτυο που πριν δεν γνώριζε: «Ξεκίνησα έχοντας μία κεντρική ιδέα στο μυαλό μου για το πώς θα εκτεθούν οι φωτογραφίες με έμπνευση το ζάρι. Γιατί; Είναι σαν παιχνίδι και παράλληλα σου δίνει έναν εύκολο τρόπο να τοποθετήσεις μία έως έξι φωτογραφίες σε ένα τετράγωνο.

»Μετά το ζάρι έγινε ντόμινο, στο οποίο κυριαρχούν ένα μαύρο και ένα άσπρο ζάρι και ξεκίνησα με αυτή τη φιλοσοφία να δώσω με έξι βήματα όλους τους κανόνες και τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού. Μόλις έγινε η ανάρτηση του έκτου βήματος είχαμε μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά τις 96 συμμετοχές. Όλη η επικοινωνία, η οργάνωση, ο συντονισμός, οι οδηγίες και η τελική ευθεία της έκθεσης δόθηκαν μέσα από το Instagram στο ρυθμό που επέβαλαν τα έξι βήματα που συντόνιζα εγώ».

Ενενήντα έξι Έλληνες «φωτογράφοι» του Instagram από την Ελλάδα και τον κόσμο, λοιπόν, φωτογραφίζουν στην πόλη, στη θάλασσα, στο αεροπλάνο, στο μπαρ, στις διακοπές, στο ποδήλατο, στο τρένο, στο δωμάτιό τους και διαλέγουν τις καλύτερες 350 φωτογραφίες τους. Τις μοναδικές εκείνες στιγμές του χρόνου που όλα είναι στην απόλυτη ισορροπία και δίνουν ραντεβού σε μια έκθεση.

Η έκθεση θα ξεκινήσει με ένα πάρτι εγκαινίων με μουσική από τον Γιώργο Χαρωνίτη την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 21:00. Η διάρκειά της είναι έως τις 20 Μαΐου Τόπος: Red Dot, Ευμολπιδών 24 & Τριπτολέμου, Γκάζι, 210-3411725

Και στο Facebook

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!