H Θεσσαλονίκη εκτός της διεκδίκησης του τίτλου της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2014


Την «πρόκριση» πήραν το Μπρίστολ, η Φρανκφούρτη και η Κοπεγχάγη, ενώ ο γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φάλκενμπεργκ στην επιστολή του προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα δεν παρέλειψε να εκθειάσει την πληρότητα και την ποιότητα του φακέλου της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διαδικασία συμμετοχής μας στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2014, και από την θετική αξιολόγηση της αίτησής μας ως 'εξαιρετικής ποιότητας'. Η όλη εμπειρία ήταν μία εξαιρετική άσκηση συνεργασίας με όλους τους φορείς της πόλης. Επιπλέον κερδίσαμε εμπειρία και γνώση των διεθνών καλών πρακτικών στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και αναγνώριση των προσπαθειών της Διοίκησής μας να κάνει την πόλη της Θεσσαλονίκης καλύτερη για τους κατοίκους της. Είναι καιρός πια να αφήσουμε τις συζητήσεις στην άκρη και να αρχίσουμε να υλοποιούμε πολιτικές για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κώστας Ζέρβας.

«Φυσικά δεν ευνοεί ούτε η οικονομική κρίση ούτε η πολιτική αστάθεια. Όμως καλό θα είναι και οι ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος που θα προκύψουν στο μέλλον να αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της ανάπτυξης του αστικού περιβάλλοντος και να στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση που είναι ο πυλώνας υλοποίησης των πολιτικών αυτών», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!