Τρία ελληνικά μουσεία στο Google Art Project


Παρευρέθηκαν οι Δημήτριος Παντερμαλής, Προέδρος Μουσείου Ακρόπολης, η Σάντρα Μαρινοπούλου, Προέδρος του Ιδρύματος Νικολάου και Ντόλλης Γουλανδρή, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Αιμιλία Γερουλάνου, Προέδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη και ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Υπεύθυνος Εταιρικής Πολιτικής και Επικοινωνίας, Google Ελλάδας.


Καθώς και του James Davis, Program Manager του Art project Google.

Το Google Art Project, ένα πρόγραμμα για τη διαδικτυακή προβολή σημαντικών μουσείων από όλο τον κόσμο, επεκτείνεται και περιλαμβάνει πλέον εκατοντάδες εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν το Google Art Project, το οποίο προσφέρει πλέον στους πολίτες του κόσμου τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα σπάνια έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω διαδικτύου. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών στις οποίες η Google διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή του προγράμματος. Η σχετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου.

151 μουσεία σε 40 χώρες

Η συνεργασία της Google με τα μουσεία της Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί μέρος της διεύρυνσης του Art Project, που είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2011 με 17 μουσεία σε 9 χώρες, και το οποίο πλέον μετρά 151 εταίρους - μουσεία σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ήδη, περισσότερα από 30.000 αντικείμενα τέχνης -διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση. Επίσης, προσφέρει στον «διαδικτυακό επισκέπτη» τη δυνατότητα να θαυμάσει, σε μοναδική ανάλυση, μερικά από τα ομορφότερα έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, σήμερα μπορεί κανείς να «επισκεφθεί» -μέσω του διαδικτύου και σε μοναδική ανάλυση, το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, τη βυζαντινή συλλογή του Μουσείου Μπενάκη και τα ειδώλια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τεχνολογία Street View

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά Ιδρύματα στα οποία δίνεται η δυνατότητα στο «διαδικτυακό επισκέπτη» -με τη χρήση της τεχνολογίας Street View- να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει τα εκθέματα από όλες τις πλευρές τους, καθώς αυτά στέκονται ελεύθερα στο χώρο.

Google Art Project

Χαρακτηριστικά

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν χρησιμοποιώντας το όνομα του καλλιτέχνη, το έργο τέχνης, το είδος της τέχνης, το μουσείο, τις συλλογές και τη χρονική περίοδο. Επίσης, ενσωματωμένα στην ιστοσελίδα βρίσκονται το Google+ καθώς και βίντεο hangouts, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον επισκέπτη να δημιουργήσει μία ακόμα πιο ιδιαίτερη σχέση με τις γκαλερί.



ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!