Πρωτομαγιάτικη συναυλία με αντιβιοτικά και γάλα αντί εισιτηρίου!


Οι Εncardia επί το έργον, σε σκηνή από το ντοκυμαντέρ «Εncardia, η πέτρα που χορεύει» του Αγγελου Κοβότσου
Με σύνθημα «στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη!», η ΕΡΤ, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το συγκρότημα Εncardia, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και οι Γιατροί του Κόσμου προετοιμάζουν από κοινού συναυλία την Τρίτη 1η Μαϊου 2012 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.


Στόχος της εκδήλωσης, που γίνεται για τους σκοπούς των Γιατρών του Κόσμου, είναι ένα ελπιδοφόρο καλωσόρισμα της άνοιξης και μάλιστα με παρεμβατικό τρόπο, εφόσον αντί της τιμής του εισιτηρίου οι θεατές μπορούν να προσφέρουν ένα κουτί αντιβίωση για ενήλικες ή παιδιά, ένα κουτί παυσίπονα ή ένα κουτί γάλα. Αυτό γίνεται για τις ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου.


Μαζί με τους Εncardia, που θα τραγουδήσουν τραγούδια της Ιταλικής Αντίστασης των αρχών του 20ού αιώνα αλλά και νεότερα, θα εμφανιστούν στη σκηνή ο λευκαδίτης ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, το χορευτικό συγκρότημα Ballo del Μare (που ακολουθεί τα βήματα της Tarantella Pizzica) και η Oμάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ.


Το συγκρότημα Encardia έγινε πρόσφατα ευρύτερα γνωστό, μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ «Εncardia, η πέτρα που χορεύει» του Αγγελου Κοβότσου στο τελευταίο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το φιλμ, που απέσπασε το βραβείο κοινού, παρακολουθεί το ελληνικό μουσικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας.


Συστηματικά, από την ίδρυσή του συγκροτήματος (εδώ και περίπου οκτώ χρόνια) τα μέλη του ταξιδεύουν στην Νότια Ιταλία, ερευνώντας και αναδεικνύοντας βασικά στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού που έχει αναπτυχθεί εκεί. Κυρίαρχο αυτών των στοιχείων είναι τα «γκρίκο», ένα αρχαιοελληνικό γλωσσικό ιδίωμα με προσμίξεις ιταλικών λέξεων, που μιλιέται στις περιοχές της Γκρετσία Σαλεντίνα και της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία μέχρι σήμερα (η γλώσσα αυτή έχει τις ρίζες της στους έλληνες που από την αρχαϊκή εποχή (8ο αιώ. π.Χ.) μέχρι τη Βυζαντινή περίοδο συνεχίζουν να εγκαθίστανται στην περιοχή).





Οι Εncardia ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, νότια Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλγερία και αλλού. Εχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, ενώ η σχέση τους με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή θεωρείται μοναδική.


Eχουν συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής της νότιας Ιταλίας (Τζ. Αβαντατζιάτο, Ρ. Λίτσι, Εντσα Παλιάρα, Ντανιέλε Ντουράντε κ.ά.). Είναι χαρακτηριστική η επιτυχία της συναυλίας του Αυγούστου του 2008 στην Ιταλία, όταν εμφανίστηκαν μαζί με τον Αβαντατζιάτο στο φεστιβάλ "La Νotte della Τaranta" παρουσία 120.000 θεατών.


To συγκρότημα Εncardia αποτελείται από τους Κώστα Κωνσταντάτο (κρουστά-μαντολίνο-βιολί-τραγούδι), Βαγγέλη Παπαγεωργίου (ακορντεόν-φισαρμόνικα-τραγούδι), Μιχάλη Κονταξάκη (κιθάρα-τραγούδι), Αναστασία Δουλφή (τραγούδι-καστανιέτες), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο-τραγούδι) και Κωνσταντίνα Καλκάνη, Γιάννα Χαμαλέλη (χορός).




Τρίτη 1η Μαϊου ,20.30 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!