Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης


Ανοικτός είναι από σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση του νέου στεγάστρου.




«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον Δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζώρζο.

Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας γερμανός τουρίστας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια, στην είσοδο του χώρου, τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν με την επαναλειτουργία του, έπειτα από επτά χρόνια διακοπής του, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.
Η παραλαβή έγινε από τον εργοδότη που είναι η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, η ΚΑ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης διέθεσε προσωπικό του Δήμου Θήρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠΠΟΤ.

Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10:00 έως τις 17:00.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!