Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ Τoυσ «ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ»«Δεν με απασχολεί τι κάνουν οι νέοι, αρκεί να ξεσηκώνονται»


Παραλληλισμούς με το κίνημα διαμαρτυρίας Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ κάνει ο Ντόναλντ Σάδερλαντ με αφορμή την ταινία «Αγώνες πείνας» (προβάλλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους), στην οποία κρατά έναν μικρό αλλά βασικό ρόλο.

Το φιλμ είναι μεταφορά του πρώτου βιβλίου της ομότιτλης τριλογίας της Σούζαν Κόλινς και τουλάχιστον στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σε εισπράξεις τη σειρά ταινιών «Twilight». Η πλοκή μεταφέρει τον θεατή σε έναν αδίστακτο κόσμο, στη χώρα του Πάνεμ, που κάποτε ήταν η Βόρεια Αμερική, όπου κάθε χρόνο διεξάγονται Αγώνες Πείνας, με την αποκλειστική συμμετοχή παιδιών από 12 έως 18 ετών, τα οποία μάχονται μέχρι θανάτου.

Ο Σάδερλαντ υποδύεται τον πρόεδρο της Πάνεμ, ο οποίος κυβερνά με τυραννικό τρόπο. Η επιλογή του συζητήθηκε πολύ. Εκείνος πάλι βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Κάνω αυτό που ευφραίνει την ψυχή μου. Παρακινήθηκα από το σενάριο. Ηταν συγκλονιστικό σε βαθμό που δεν άντεξα να το διαβάσω όλο. Αμέσως είπα στη γυναίκα μου ότι "μόλις διάβασα κάτι που μπορεί να αλλάξει τα πάντα"».

Διέκρινε ότι το σενάριο έχει τη δυνατότητα, με τον σωστό τρόπο, να λειτουργήσει καταλυτικά, να δώσει κίνητρα, να ενεργοποιήσει μια νέα γενιά ανθρώπων οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, ήταν ανενεργοί όσον αφορά τα πολιτικά δρώμενα. «Εχουμε το κίνημα Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ και όλα τα συναφή κινήματα, αλλά έχουν περιορισμένη βάση. Αισθάνομαι όμως ότι αυτό το φιλμ μπορεί να κινητοποιήσει και να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Δεν με απασχολεί τι κάνουν αυτοί οι νέοι, αλλά από τη στιγμή που ξεσηκώνονται και κάνουν κάτι ώστε να προσδώσουν ταυτότητα στην πολιτική κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι συμμετέχουν. Επομένως με ενθουσιάζει αυτή η δυνατότητα».

Ο ήρωας που υποδύεται δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας αληθινός κόσμος έξω από τους Αγώνες Πείνας - σημαντικό τηλεοπτικό γεγονός για τη χώρα Πάνεμ. Συμφωνεί και κάνει τον συσχετισμό με τα σημερινά πράγματα. «Πιστεύετε ότι, όταν η General Electric δεν έχει αποδώσει 4 δισ. δολάρια φόρους στο Δημόσιο, δεν γνωρίζει πως εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος που πληρώνει τους φόρους του; Σίγουρα το ξέρει».
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!