Σύγχρονοι «Πέρσες» στο «La MaΜa» της Νέας Υόρκης


Μια διαφορετική παράσταση ανεβάζει στην πόλη της Νέας Υόρκης η ελληνοαμερικανική θεατρική ομάδα «Eclipses Group Theater». Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στον χώρο της Τέχνης στην αμερικανική μεγαλούπολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται να παρουσιαστεί στο «La ΜaΜa», ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα της Νέας Υόρκης, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής». Η παράσταση, με τίτλο «Π-Project», ανεβαίνει στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα του θεατρικού οργανισμού «La ΜaΜa» στην Νέα Υόρκη. «Μετά από πολλά χρόνια μια ελληνική ομάδα καταφέρνει να παρουσιάσει δουλειά της στο συγκεκριμένο θέατρο», δηλώνει στην «Φωνή της Αμερικής» η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννα Κατσαρού, αναφέροντας ότι η παράσταση γίνεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.



Η παράσταση «Π-Project», βασισμένη στους Πέρσες του Αισχύλου, είχε ανέβει με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) της Νέας Υόρκης, τον Μάιο του 2011. Το αρχαιότερο από τα σωζόμενα έργα του δυτικού κόσμου θα παρουσιαστεί τώρα σε μια τελείως διαφορετική μορφή, με πολλά μοντέρνα στοιχεία και αναφορές στην κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα του σήμερα, που διανύει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.



Κύριοι συντελεστές της ελληνικής παράστασης είναι οι ηθοποιοί Ιωάννα Κατσαρού και ο Δημήτρης Μποζίνης, οι οποίοι εκφράζουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους, τον πόνο και τις αγωνίες των Ελλήνων, μέσα από αυτή την παράσταση.
Agelioforos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!