Κατέβηκε από τον Παρθενώνα και παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο

Την εκπληκτική βόρεια μετόπη του Παρθενώνα, η οποία διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου μ. Χ. αιώνα, επειδή θεώρησαν ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και κατέβηκε πρόσφατα από το μνημείο θα παρουσιάσει την Κυριακή 25 Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και συντηρήθηκε.

Η μετόπη θα πάρει τη θέση της στην αίθουσα του Παρθενώνα ενώ την ίδια ημέρα το μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων εξάλλου θα παρουσιάσει στις 5 μ. μ. μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.Στο μεταξύ μουσικά απογεύματα με θέμα «Οι ελληνικοί δρόμοι συναντούν την παγκόσμια μουσική ανθολογία» προγραμματίζει το Μουσείο Ακρόπολης στις 8, 15, 22, 29 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι συναυλίες θα δοθούν στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα την αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είναι: Πέμπτη 8 Μαρτίου: «Η Εθνική μας Σχολή (Σκαλκώτας, Βάρβογλης, Κωνσταντινίδης) συναντά το Μπαρόκ» με τους Echo String - Guitar Quintet.

15 Μαρτίου: «Παραδοσιακοί Ελληνικοί δρόμοι και Μπαρόκ» με τους Duo Arioso (Αριστείδης Χατζησταύρου κιθάρα και Σοφία Μαυρογενίδη φλάουτο).

22 Μαρτίου: «Οριεντ Εξπρές - Οι Ελληνικοί δρόμοι στα Βαλκάνια και στην Βιέννη» με τον Κυριάκο Γκουβέντα.

29 Μαρτίου: «Επτανήσιοι συνθέτες της Εθνικής Σχολής συναντούν ρομαντικούς μουσουργούς» με το «Μέταλλον» brass quintet.

5 Απριλίου: «Ελληνες και τούρκοι συνθέτες της Πόλης» με τους Χρήστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012