Η μετόπη «Ευγγελισμός» στο Μουσείο της Ακρόπολης


Η εκπληκτική μετόπη «Ευαγγελισμός», που κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, θα εκτεθεί στο Μουσείο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Η μετόπη αρ. 32, που διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μΧ επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους επισκέπτες του Μουσείου στην Αίθουσα του Παρθενώνα, παρέα με τον μεγαλοπρεπή γλυπτό διάκοσμο του μνημείου.

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 πμ έως τις 8 μμ με ελεύθερη είσοδο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει, στις 5 μμ, μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μουσικά απογεύματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης», ενώ σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Μουσείο παρουσιάζει έναν κύκλο συναυλιών με τίτλο «οι Ελληνικοί δρόμοι συναντούν την παγκόσμια μουσική ανθολογία», στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

Πέμπτη 8 Μαρτίου, 5 μμ: «Η Εθνική μας Σχολή (Σκαλκώτας, Βάρβογλης, Κωνσταντινίδης) συναντά το Μπαρόκ» με τους Echo String- Guitar Quintet.

Πέμπτη 15 Μαρτίου, 5 μμ: «Παραδοσιακοί Ελληνικοί δρόμοι και Μπαρόκ» με τους Duo Arioso (Αριστείδης Χατζησταύρου κιθάρα και Σοφία Μαυρογενίδη φλάουτο).

Πέμπτη 22 Μαρτίου, 5 μμ: «Όριεντ Εξπρές- Οι Ελληνικοί δρόμοι στα Βαλκάνια και στη Βιέννη» με τον Κυριάκο Γκουβέντα.

Πέμπτη 29 Μαρτίου, 5 μμ: «Επτανήσιοι συνθέτες της Εθνικής Σχολής συναντούν ρομαντικούς μουσουργούς» με το «Μέταλλον» brass quintet.

Πέμπτη 5 Απριλίου, 5 μμ: «Έλληνες και Τούρκοι συνθέτες της Πόλης» με τους Χρήστο Τσιαμούλη και Σωκράτη Σινόπουλο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!