Ο Παπαδιαμάντης «ξαναζεί» στην Κωνσταντινούπολη

Συνέδριο με τίτλο «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», οργανώνεται από αύριο (15/3) έως και τις 18 Μαρτίου, στο Ζωγράφειο Λύκειο, στην Κωνσταντινούπολη. Το έργο και την προσωπικότητα του Σκιαθίτη διηγηματογράφου θα μελετήσουν και θα προσεγγίσουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί, κληρικοί και δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο ενός μαθητικού συνεδρίου που διοργανώνεται από το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Ζωγράφειου θα λειτουργεί τις ίδιες ημέρες, έκθεση ζωγραφικής μαθητών, με θέμα «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 μαθητές, από 12 δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά σχολεία και τρία ομογενειακά της Πόλης.

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι ηθοποιοί 'Αγγελος Αντωνόπουλος και Νένα Μεντή και οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θωμάς Κοροβίνης, Κώστας Ακρίβος, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, σε μια προσπάθεια να «ξαναζήσει» ο Παπαδιαμάντης στην Πόλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!