Εικαστική πορεία με «λάβαρα και σημαίες» από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών


Από 19 Μαρτίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Τριάντα πέντε νέοι δημιουργοί, σπουδαστές όλοι του Ζ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Kαιρών», που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, από τις 19 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

Η συμμετοχή αποτελείται από πραγματικές σημαίες και λάβαρα, εμπνευσμένα από την κοινωνική πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Με κριτικό βλέμμα και εικαστική τόλμη «διαδηλώνουν» με σημαίες που αναφέρονται στις γενικότερες ανθρώπινες συνθήκες, μέχρι και στην ελληνική ταυτότητα, την Ευρώπη και την κρίση. Η νέα γενιά καλλιτεχνών δίνει με αίσθημα, φαντασία και δύναμη το δικό της στίγμα, στις μέρες μας.

Η καλλιτεχνική δράση των σπουδαστών, ξεκινά με πορεία τους, κατά την οποία θα μεταφέρουν τα λάβαρα και τις σημαίες τους από την ΑΣΚΤ, την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 15:00, στο Ίδρυμα Κακογιάννη όπου και θα εναποθέσουν τις σημαίες - έργα τους, για να εκτεθούν μαζί με τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης.

Στην έκθεση «Χρώμα στην Πατρίδα των Καιρών» εκτός από τους σπουδαστές του Ζ' εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, συμμετέχουν οι εικαστικοί: Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαγιάνος Απόστολος, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας, Κανά Ρένα, Καράς Χρίστος, Κατσαδιώτης Χριστόφορος, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κοντέλλης Ανδρέας, Λαζόγκας Γιώργος, Μαρτίνου Ελεάννα, Μαστερόπουλος Γιάννης, Μετζικώφ Γιάννης, Μπότσογλου Χρόνης, Νικολάου Ανδρέας, Ρήνας Βαγγέλης, Σάμιος Παύλος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σκουλά Μαρία, Σκουλάκης Δήμος, Ψυχάκη Μυρτώ, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!