Αλληλεγγύη με... χαμόγελο


Σκίτσο του Μ. Κουντούρη

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλες τις γωνιές του πλανήτη βρέθηκαν σε δρόμους και πλατείες για να διαδηλώσουν, με το σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες", την αλληλεγγύη τους με τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό στην επίθεση που δέχεται. Ευαίσθητοι δέκτες αυτών των μηνυμάτων οι γελοιογράφοι, διαδηλώνουν κι αυτοί με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Έτσι, τριάντα σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο «Αλληλεγγύη: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού» που απηύθυναν η EduCartoon (Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση) και ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης και, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν στις αίθουσές του τα έργα τους από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, δίνοντας με το πενάκι τους το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Στην έκθεση συμμετέχουν σκιτσογράφοι από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, ΗΠΑ κ.α.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη στις 7.00 μ.μ., ενώ μετά το ΙΜΚ θα παρουσιαστεί σε δήμους σε όλη την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!