Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει


Εκκρεμότητες διάφορων μορφών, ανάμεσα στις οποίες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και γραφειοκρατικά εμπόδια, παραμένουν και δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας.


Εκκρεμότητες διάφορων μορφών, ανάμεσα στις οποίες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και γραφειοκρατικά εμπόδια, παραμένουν και δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Θήρας. Αν και οι εργασίες κατασκευής του βιοκλιματικού στεγάστρου έχουν ολοκληρωθεί, αν και η ανασκαφική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς, ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία παραμένει μη ορατός.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει γίνει η παράδοσή του, καθώς υπάρχουν κάποιες διαφωνίες ως προς μικρά σημεία ανάμεσα στους κατασκευαστές και την Αρχαιολογική Εταιρεία. Οταν θα γίνουν όσα απαιτούνται (και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες καλύπτουν δεκάδες σελίδες παρατηρήσεων), τότε θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστοποιητικά για στατική επάρκεια και ασφαλή συστήματα πυρόσβεσης. Το τελευταίο είναι σημαντικό, καθώς οι αρχαιότητες είναι από πηλό και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί νερό αφού θα τις κατέστρεφε.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα πρέπει να κάνει αυτοψία και ύστερα να εκδώσει άδεια λειτουργίας. Ταυτοχρόνως θα πρέπει να διαθέσει φυλακτικό προσωπικό. Εν τω μεταξύ ο Χρήστος Ντούμας και η ομάδα του στήνουν μεθοδικά τις προθήκες με τα νέα τους εκθέματα στον περιβάλλοντα χώρο.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο τοπικός δήμος διαμαρτύρεται γιατί ο χώρος παραμένει εκτός λειτουργίας. «Ολα έχουν τα όριά τους και η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» σημειώνεται. «Το έργο ολοκληρώθηκε και ο χώρος δεν ανοίγει. Ο Δήμος Θήρας δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα θέμα που είναι καθοριστικό για τη Σαντορίνη και όχι μόνο».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!