Τα φώτα έσβησαν στις 20:30 του Σαββάτου για την Ώρα της Γης


Χωρίς τον εντυπωσιακό του φωτισμό έμεινε για μια ώρα και ο Ναός του Παρθενώνα (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν και έσβησαν τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο (20:30), συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρα της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στο κάλεσμα συμμετείχε και το υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι τα φώτα έσβησαν στην Ακρόπολη (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, Ναός του Ηφαίστου) και στο παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.
Το «παρών» έδωσε και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του.

Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης μειώθηκε ο φωτισμός στα κτίρια, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου, ενώ ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς ενημέρωναν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση.

Στη δράση συμμετείχε και ο Δήμος Αθηναίων, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας».

Τα φώτα σε τρία κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Τρίγωνο Επταπυργίου, Κεντρικό Δημαρχείο) έσβησε συμβολικά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στην παραπάνω ενέργεια.

Το φωτισμό της διέκοψε και η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, αφιερώνοντας το φετινό συντονισμό σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος.

Η Ώρα της Γης αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!