Έναρξη του Καρναβαλιού της Βενετίας


Παρά την κακοκαιρία, περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν, το Σάββατο, τα επίσημα εγκαίνια του Καρναβαλιού της Βενετίας, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Σε μία κεντρική σκηνή έγινε χωρίς απρόοπτα η παρέλαση των ενδεδυμένων με περίτεχνες στολές, περούκες, μάσκες του ιστορικού αυτού καρναβαλιού, ενώ κοντά ο Δήμος είχε φροντίσει να προσφέρεται οίνος, ώστε η παραμονή του πλήθους στο ύπαιθρο, με τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες, να γίνεται λιγότερο βασανιστική. Πάντως, χιονόπτωση δεν έγινε, προς μεγάλη ανακούφιση των διοργανωτών.

Το έθιμο θέλει την πρώτη μέρα της καρναβαλικής περιόδου, μια καρναβαλίστρια, «ο Αγγελος», να κάνει το άλμα στο κενό, με αφετηρία το υψηλό καμπαναριό του 'Αγίου Μάρκου, προσδεμένη για την ασφάλειά της σε ατσάλινο μεγάλης διαμέτρου καλώδιο.

Το βενετσιάνικο καρναβάλι, που αναβίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μετά μεγάλη χρονική ανάπαυλα, τελειώνει την 21η τρέχοντος μηνός.

Οι καρναβαλιστές, με τις ιδιαιτέρως εντυπωσιακές στολές, περούκες, μάσκες τους, όσο διαρκεί το καρναβάλι, περιδιαβαίνουν -νυχθημερόν- δρόμους και πλατείες της 'Γαληνότατης' Πόλης της Δόγηδων.
PATHFINDER NEWS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012