Festa del Cinema Italiano. Μια γιορτή του Ιταλικού σινεμά, σύντομα στην Αθήνα


Il Grande Sogno. Ή οταν τα Ιταλικά πανεπιστήμια δεν ήταν ακόμη γεμάτα Ελληνες φοιτητές...

Με κέντρο τον κινηματογράφο, αλλά με προεκτάσεις σε ολόκληρη την Ιταλική κουλτούρα και φυσικά το... φαγητό, μια ιταλική festa ετοιμάζεται τον Μάρτιο στην Αθήνα, με φιλοδοξίες να μεταμορφωθεί σε σταθερό, ετήσιο ραντεβού.
Φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχα πετυχημένο με το φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, οι εμπνευστές της εκδήλωσης «Tutto Italia», αρχίζουν φυσικά από το σινεμά, αν και υπόσχονται κι άλλες μη κινηματογραφικές συνοδευτικές εκδηλώσεις, που ξεκινούν από εκθέσεις και καταλήγουν σε γευσιγνωσίες.

Το κινηματογραφικό κομμάτι του προγράμματος, φιλοδοξεί να έχει τον χαρακτήρα ενός κανονικού φεστιβάλ με προβολές 35 συνολικά ταινιών πρόσφατης παραγωγής, αλλά και με ένα αφιέρωμα στην Ιταλική κωμωδία καθώς κι ένα spotlight στη δουλεία του ελληνικής καταγωγής νεαρού Ιταλού ηθοποιού, Νικόλα Βαπορίδη.

Οι προβολές θα γίνουν από 14 έως 21 Μαρτίου στους Κινηματογράφους Αττικόν και Απόλλων κι όπως λένε οι διοργανωτές «επιθυμούμε να γίνει ετήσιος θεσμός και στο μέλλον να φέρουμε κι άλλα πρόσωπα καθώς και είδη που δόξασαν και δοξάζουν το σινεμά της Ιταλίας».

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των ταινιών, για το οποίο υπεύθυνος είναι ο κριτικός κινηματογράφου και λάτρης του Ιταλικού σινεμά, Παναγιώτης Τιμογιανάκης. Προς το παρόν, μόνο τρεις τίτλοι είναι ανακοινώσιμοι: Το νεο-νεορεαλιστικό δράμα «La Nostra Vita» του Ντανιέλε Λουκέτι που προβλήθηκε στις Κάννες το 2010 (καθώς και στο τελευταίο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), το πολιτικο ερωτικό δράμα «Il Grande Sogno» του Μικέλε Πλάτσιντο, τοποθετημένο σε ένα πανεπιστήμιο της Ρώμης το 1968 και το «Sorelle Mai», την καινούρια ταινία του Μάρκο Μπελόκιο που έδειξε πρόσφατα με το «Vincere» πως παραμένει σε φόρμα παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
ΠΗΓΗ:FLIX.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!