Εξειδικευμένα μαθήματα φωτογραφίας από τον Αντερς Πέτερσεν στο Μεταξουργείο


Νέες πρακτικές φωτογραφίας θα διδάξουν σε Έλληνες και ξένους φωτογράφους για 10 συνεχόμενες ημέρες ο εμβληματικός βιωματικός φωτογράφος, Αντερς Πέτερσεν μαζί με την Εύα-Τερέζ Γκόλιν, εξειδικευμένη στην ψηφιακή επεξεργασία και εκτύπωση εικόνας.

Το κορυφαίο Workshop Φωτογραφίας έρχεται στις εγκαταστάσεις του νέου αθηναϊκού εκπαιδευτικού φορέα, NewSchool.AthensPhotography, στην περιοχή του Μεταξουργείου (Μυλλέρου 22) από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τη μαθησιακή εμπειρία στην Αθήνα, ο Αντερς Πέτερσεν δηλώνει: «Πιστεύω πως εάν είσαι σε μια ξένη πόλη και δεν επικεντρωθείς μόνο στο φολκλόρ και το εξωτικό στοιχείο, τότε θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να δεις τον εαυτό σου με διαφορετικό τρόπο και να ωριμάσεις ταχύτερα ως φωτογράφος. Η φωτογραφία δεν έχει να κάνει με τη φωτογραφία στην πραγματικότητα. Έχει να κάνει με το ποιος στέκεται πίσω από την κάμερα, με την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο του, ανεξάρτητα από το φωτογραφικό αντικείμενο. Το ζητούμενο στο workshop είναι να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και στον εαυτό τους, μέσω εξατομικευμένων ασκήσεων και αλληλοκριτικής της δουλειάς τους».

Την δεύτερη εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών τους στο σύγχρονο Mac lab του ΝewSchool.AthensPhotography υπό την καθοδήγηση της Εύα-Τερέζ Γκόλιν.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με έκθεση των έργων των συμμετεχόντων σε γκαλερί του Μεταξουργείου. Το Μaster Workshop είναι ανοιχτό σε Έλληνες και ξένους φωτογράφους με βασικές γνώσεις φωτογραφίας και Photoshop.

Με αφορμή το φιλόδοξο αυτό ξεκίνημα, το NewSchool.AthensPhotography προκηρύσσει υποτροφία για συμμετοχή στο πρώτο του Μaster Workshop δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε έναν ταλαντούχο νέα/νέο φωτογράφο να ανοίξει περαιτέρω τους δημιουργικούς της/του ορίζοντες.

Η απονομή της υποτροφίας θα γίνει από επιτροπή, απαρτιζόμενη από εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της Τέχνης, της φωτογραφίας και του πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα τους Αντερς Πέτερσεν, Ρεβέκκα Καμχή, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πάνο Κοκκινιά και τον Γιάννη Κόντο.

Η αίτηση συμμετοχής αλλά και υποτροφίας για το workshop βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.newschoolathens.org


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!