Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο :Παραμύθι στο για τους αστερισμούς


Πώς γεννήθηκαν οι αστερισμοί του Περσέα, της Ανδρομέδας, της Κασσιόπης και του Κηφέα; Γιατί ο Ωρίων "καταστερίστηκε" στην αντίθετη πλευρά της ουράνιας σφαίρας από τον αστερισμό του Σκορπιού; Ποιους μύθους κρύβει ο έναστρος ουρανός;

Μια κυριακάτικη βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 15 Ιανουαρίου 2012, θα δώσει όλες τις απαντήσεις για τους μύθους και τους ήρωες του έναστρου ουρανού. Οι μικροί, αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν, στον πιο κατάλληλο χώρο, τις ιστορίες που έπλασαν οι αρχαίοι για τους αστερισμούς και τον τρόπο που αυτοί δημιουργήθηκαν.

Αρκεί να ακολουθήσουν τον "Κενταυρούλη", το γνωστό λογότυπο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, και οι μύθοι θα ξαναζωντανεύσουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, υπό τους ήχους κρουστών και εγχόρδων του Γιάννη Ψειμάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παραμύθι της Κυριακής", που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε μήνα, έχει γίνει πια θεσμός στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Προσφέρεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, από 5- 12 χρόνων, με δύο παραστάσεις στις 11:00- 11:50 και στις 12:00- 12:50.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως η δήλωση συμμετοχής- που είναι απαραίτητη- ξεκινά νωρίτερα από την ημέρα της εκδήλωσης.

Για το παραμύθι των αστερισμών, οι δηλώσεις ξεκινούν 4 Ιανουαρίου (Πατησίων 44, τηλ. 210 8217724 & 210 8217717).
Express.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!