Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης μέσα από τον φακό του Θ.Αγγελόπουλου


«Η κατάσταση είναι απαίσια, όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε, δεν ήρθαν ποτέ, η Ευρώπη έγινε ένα όνειρο που γρήγορα κατέρρευσε και δεν βλέπω διέξοδο» έχει δηλώσει ο Θ.Αγγελόπουλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο Η Άλλη Θάλασσα.

Η ταινία επικεντρώνεται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν επιχειρηματία που ασχολείται με την πολιτική, ο οποίος πρέπει να επιβλέψει την φυγάδευση παράνομων μεταναστών από την ΠΓΔΜ και την Αλβανία προς την Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στον Πειραιά και πρωταγωνιστής θα είναι ο Ιταλός ηθοποιός Τόνι Σερβίλο.

Η ταινία έχει προϋπολογισμό 4-5 εκατομμύρια ευρώ και τα κεφάλαια προέρχονται από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία -Γαλλία και Γερμανία αναμένεται να συνδράμουν οικονομικά.

Εν τω μεταξύ, η κόρη του πρωταγωνιστή σχεδιάζει το ανέβασμα της Όπερας της Πεντάρας του Μπ.Μπρεχτ σε ένα εργοστάσιο όπου πολλοί εργάτες έχουν χάσει την δουλειά τους.

Ο παραγωγός της ταινίας Αμαντέο Παγκάνι έκανε λόγο για μια «αλληγορία για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».

Στην ταινία, εκτός από τον Τόνι Σερβίλο, πρωταγωνιστούν οι: Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Πιατάς, Ακύλλας Καραζήσης.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε μιλήσει σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι απαίσια, όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε, δεν ήρθαν ποτέ, η Ευρώπη έγινε ένα όνειρο που γρήγορα κατέρρευσε και δεν βλέπω διέξοδο» είχε πει.



Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!