Την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων κήρυξε ο Γ. Καμίνης


«Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να εξασφαλίσουμε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ούτε να σχεδιάσουμε λαμπερά σόου. Θέλαμε μια γιορτή της πόλης από την ίδια την πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από τη «Μαγική πλατεία» Συντάγματος με τα φωταγωγημένα και στολισμένα -από μαθητές της Αθήνας- δένδρα της, κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα.

Στις 18:00 και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου, άνοιξε η αυλαία της γιορτινής Αθήνας με τη φωταγώγηση της πλατείας από τον δήμαρχο, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι Big Band με ένα πρόγραμμα Jazz υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Τερεζάκη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να ξαναζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας με συμμετοχή - αλληλεγγύη και αισιοδοξία. Τόνισε ότι στις φωτεινές εορτές πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά, «γιατί είναι τα μόνα που δεν φταίνε για τα όσα περνάμε και έχουν περισσότερο από κάθε άλλον, δικαίωμα στη χαρά της γιορτής. Έχουν δικαίωμα σε μια πόλη φιλική, φιλόξενη, στο ύψος του ανθρώπου».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις και τα εορταστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κεντρικές πλατείες, 17 γειτονιές και 11 πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, έναντι συμβολικής αμοιβής, για 30 μέρες και νύχτες.

«Επιλέξαμε», υπογράμμισε, «να φέρουμε την ατμόσφαιρα της γιορτής σε όσο γίνεται περισσότερα σημεία της πόλης, σε όσο γίνεται περισσότερους κατοίκους της. Ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, που βιώνουν πιο έντονα την ανασφάλεια, τη ματαίωση, τις στερήσεις.

Δεν μας ενδιέφερε καθόλου να εξασφαλίσουμε το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης, ούτε να σχεδιάσουμε λαμπερά σόου. Θέλαμε μια γιορτή της πόλης από την ίδια την πόλη. Κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις του δήμου και απευθυνθήκαμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης, τους δημιουργούς, τις καλλιτεχνικές ομάδες, τους νέους. Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν.

Έτσι διαμορφώθηκε το πλούσιο αυτό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, αφού αντιστοιχεί στο 1/10 του περσινού».

Ο δήμαρχος κατέληξε πως οι συμμετέχοντες «στέλνουν επιπλέον ένα μήνυμα, που έχουμε όλοι ανάγκη. Το μήνυμα της συμμετοχής, της ευθύνης και της αλληλεγγύης, γιατί στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, η ανιδιοτελής προσφορά τους ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο για τον δήμο μας. Πολύ περισσότερο που συμβαδίζει με τις πολύμορφες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, από διάφορες πλευρές, για τη συνδρομή προς αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι πρωτοβουλίες ελπιδοφόρες, που ξαναφέρνουν στην πόλη την έννοια της συλλογικότητας, της κοινής ευθύνης γι' αυτό που υπάρχει και της κοινής προσπάθειας για να το κάνουμε καλύτερο. Που ενισχύουν το αίσθημά μας ότι όλοι ανήκουμε εδώ, ότι όλοι μαζί διαμορφώνουμε την κοινή μας ταυτότητα».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!