ΑΘΗΝΑ: Θα στολιστούν οι νερατζιές

Αθήνα


Μαθητές του δημοτικού από σχολεία του Δήμου Αθηναίων θα στολίσουν με τη δική τους φαντασία τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος.

Οι μαθητές θα «ντύσουν» τις νεραντζιές της πλατείας με στολίδια που θα φτιάξουν από ανακυκλώσιμα υλικά. Ως κεντρικό αντικείμενο επιλέχθηκε το τενεκεδάκι από το γάλα εβαπορέ, σε μια προσπάθεια να υπάρχει ομοιομορφία στο σχήμα και ποικιλία στον τρόπο της διακόσμησης.

Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από φοιτητές της ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο στολισμός θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 9 του μηνός, την ημέρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η Γιορτή της Πόλης από την πλατεία Συντάγματος.


Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη και θα προσπαθήσουν να δώσουν την εικόνα της πραγματικής Αθήνας.

Τα φεστιβάλ θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

Σύνθημα είναι το «Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ» και στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση που μαστίζει την πόλη.

Μερικές από τις εκδηλώσεις που θα δούμε στην Αθήνα:
Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος),
Η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα),
Οι «Μέρες Παντομίμας – Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά),
Οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,“Τεχνόπολις”, Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών),
Το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά),
Το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)»,
Η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος),
Το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, Κοτζιά).



Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ερχομός του νέου χρόνου θα γίνει στην πλατεία Κοτζιά με μουσική.

Χριστουγεννιάτικο πάρκο η πλατεία Αριστοτέλους

Σε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται να αξιοποιηθεί ολόκληρη η οδός και η πλατεία Αριστοτέλους, από τη θάλασσα έως την οδό Εγνατία.

Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί φωτεινό πλωτό δέντρο αστεριών μέσα στη θάλασσα, συστοιχία τεσσάρων δέντρο, παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ, δημιουργικό εργαστήριο, ταχυδρομικό κουτί για τα γράμματα των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη.


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!