Το «Τρίτο Στεφάνι» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης




Το «Τρίτο Στεφάνι», των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου, το έργο που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2009-2010, ανεβαίνει για περιορισμένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 4 Ιανουαρίου του 2012, σε συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Θεαμάτων και του Εθνικού Θεάτρου.



Το Τρίτο Στεφάνι, ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, εκδόθηκε το 1962. Έργο αυτοβιογραφικό, με πρόσωπα από τη ζωή και τις μνήμες του συγγραφέα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τη ματιά δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης.



Δύο γυναίκες οικείες, γεμάτες δύναμη και αδυναμίες, ξετυλίγουν μπροστά μας το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα. Η προσωπική, μικρή τους ιστορία είναι δεμένη με τη μεγάλη ιστορία, με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας – τα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα – ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρά Ασία, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή – περνάνε μπροστά μας. Άλλοτε καθοριστικά και άλλοτε σαν φόντο σε ένα συναισθηματικό τοπίο.



Info

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 895938 – 9 και στο www.tch.gr

Ώρα έναρξης: Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00. Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Δ’ Ζώνη), 25€ (Γ’ Ζώνη) - 30€ (Β’ Ζώνη) - 35€ (Α’ Ζώνη) – 40€ (Διακεκριμένη Ζώνη), ενώ τα φοιτητικά στοιχίζουν 20€

Προπώληση εισιτηρίων: Από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ, στο Μέγαρο (10:00 –18:00),

και στην Πλατεία Αριστοτέλους (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:30 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00).




κηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Κοστούμια: Ντέννη Βαχλιώτη

Μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Θοδωρής Οικονόμου

Κίνηση: Αποστολία Παπαδαμάκη

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαδόπουλος



Διανομή: Νένα Μεντή, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και είκοσι ακόμη ηθοποιοί.
ΠΗΓΗ:Agelioforos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!