«Μύθοι και τέρατα»
Συνεχίζεται μέχρι τον Ιανουάριο 2012 η μεγάλη έκθεση «Μύθοι και τέρατα» από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ποια πλάσματα υπήρξαν ιστορικά και ποια είναι απλώς προϊόν μυθοπλασίας;
Ποια είναι τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας;
Τι ωθεί τον ανθρώπινο νου να δημιουργήσει αυτές τις μορφές;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει η έκθεση «Μύθοι και τέρατα», που ζωντανεύει
με τρόπο απτό και άμεσο ορισμένους από τους πιο γνωστούς μύθους και αναζητά τις –πιθανές– επιστημονικές ερμηνείες που κρύβονται πίσω από αυτούς.

Σε ένα χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων παρουσιάζονται εντυπωσιακά animatronics σε φυσικό μέγεθος –μηχανικές προσομοιώσεις οργανισμών που «ζωντανεύουν» μπροστά στο θεατή σε πραγματικό χρόνο μέσω εξελιγμένων ρομποτικών και ηλεκτρονικών συστημάτων–, μοντέλα, προθήκες με απολιθώματα, γραφικά και φωτογραφίες μυθικών ή μη πλασμάτων που άλλοτε τροφοδοτούν την παγκόσμια μυθολογία με εικασίες και δοξασίες και άλλοτε παρέχουν ντοκουμέντα στην ιστορική έρευνα. Πρωτότυπες και ευφάνταστες κατασκευές συνθέτουν μια έκθεση που έχει ήδη γίνει περιζήτητη όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η έκθεση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από Β' Δημοτικού έως Α' Λυκείου, που αντλεί το υλικό του από την ιστορία, τη ζωολογία και την ελληνική μυθολογία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012,Φωτογραφίες :Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας 2012