Το γουρούνι των Pink Floyd «ξαναπέταξε» στο Λονδίνο

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ


Το τεράστιο φουσκωτό γουρούνι που κοσμούσε το εξώφυλλο του άλμπουμ «Animals» των Pink Floyd «πέταξε» και πάλι πάνω από το λονδρέζικο ουρανό για τις ανάγκες μιας φωτογράφησης, με αφορμή την ανθολογία του συγκροτήματος που πρόκειται να κυκλοφορήσει.
Το φουσκωτό αυτό γουρούνι, μήκους εννέα μέτρων, είναι αντίγραφο του πρωτότυπου χοίρου που είχε το παρατσούκλι "Algie". Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας "Why Pink Floyd?", που συνοδεύει την κυκλοφορία της ανθολογίας του ροκ γκρουπ σε νέα εκδοχή με ψηφιακή επανεπεξεργασία.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος, το οποίο σχηματίστηκε το 1964, "το αυθεντικό γουρούνι, από νεοπρένιο, κηρύχτηκε επισήμως ακατάλληλο για πτήση", επειδή είχε διάφορες τρύπες, και "ένα αντίγραφο του από PVC κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση".

Το 1976, ένα απροσδόκητο περιστατικό είχε προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους φωτογράφους, καθώς το φουσκωτό γουρούνι ξέφυγε από το σχοινί που το συγκρατούσε, υψώθηκε ψηλά στον αέρα και τελικά έπεσε σε ένα χωράφι στο Κεντ, νοτιοανατολικά του Λονδίνου.


Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!