«Μούσα των Ελλήνων η κρίση»




«Η κρίση του χρέους έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον «φωτεινό σημείο»: μια έκρηξη της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ως απάντηση στις ερωτήσεις περί εθνικής ταυτότητας που έχει προκαλέσει αυτή η κρίση», γράφουν οι www.nytimes.com σε δισέλιδο άρθρο τους με τίτλο «Το δράμα του χρέους, μούσα για τους καλλιτέχνες της Ελλάδας» .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «πέρα από τα καταθλιπτικά πρωτοσέλιδα, υπάρχει μια maniac πλευρά της Ελλάδας σήμερα, ειδικά στην Αθήνα η οποία έχει μια ενέργεια που δεν θα συναντήσετε αλλού στην αργή κίνηση της Μεσογείου» και στη συνέχεια ανακαλύπτει τους πλανόδιους καλλιτέχνες, «μικροσκοπικά διαμάντια που δίνουν χρώμα στο κέντρο της πόλης, εν μέσω της αυξανόμενης εξαθλίωσης».

«Μια νέα γενιά κινηματογραφιστών που μέσα στον αέρα της αβεβαιότητας κατάφερε να συλλάβει το «παράξενο». Η Αθήνα-γράφουν οι NYT- είναι ένα αναρχικό, overcaffeinated χάος, γεμάτο με καυσαέρια και πικροδάφνες, γιασεμιά και αυτοκίνητα. «Κάτι μεταξύ Μιλάνου και Καράτσι, ένας παράξενος συνδυασμός ευρωπαϊκής εξέλιξης και τριτοκοσμικού χάους. Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει το χάσμα».

Πηγή: Zougla online

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!