ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Τζον Κιούζακ ως Εντγκαρ Αλαν Πόε στο "THE RAVEN"

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ


Στο φρέσκο «Κοράκι», ο διάσημος συγγραφέας καταδιώκει τον κατά συρροή δολοφόνο που εμπνέεται από τα έργα του!


Ο Τζον Κιούζακ ως Εντγκαρ Αλαν Πόε στο «Κοράκι»

Αρκετά χρόνια μετά την προφητική του ταινία «V for Vendetta», ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μακ Τιγκ βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα με το «Κοράκι» (The Raven). Αν και το πασίγνωστο ποίημα του Εντγκαρ Αλαν Πόου (1809-1879) έχει εμπνεύσει αρκετές φορές τον κινηματογράφο, η διαφορά με τη συγκεκριμένη ταινία είναι ότι θα μοιάζει με μια φανταστική μαρτυρία σχετικά με τη ζωή του ιδίου του Πόου.



Μια πρώτη ματιά στη σύνοψη της ταινίας μάς δίνει τα εξής: το 1849, ένας κατά συρροή δολοφόνος σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Σύντομα ο Εντγκαρ Αλαν Πόου αντιλαμβάνεται ότι οι μέθοδοι του δολοφόνου είναι βγαλμένες από τις ιστορίες του. Καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η Αστυνομία ζητεί τη βοήθεια του θρυλικού συγγραφέα τρόμου, ο οποίος αρχικά αρνείται, μέχρι που η αρραβωνιαστικιά του πέφτει στα χέρια του δολοφόνου. Ο Πόου συνεργάζεται με έναν φιλόδοξο νεαρό αστυνόμο, σε μια αμείλικτη καταδίωξη, για να αποκαλύψουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τους φόνους πριν να είναι πολύ αργά για τη μοναδική του αγάπη.


Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αμερικανικού ρομαντισμού, ο Πόου με τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα μυθιστορήματά του άσκησε τεράστια επιρροή όχι μόνον στην παγκόσμια λογοτεχνία (θαυμαστές του εκτός άλλων ο Γουίλιαμ Φόκνερ, ο Χέρμαν Μέλβιλ και ο Γουόλτ Γουίτμαν), αλλά και σε άλλες τέχνες, όπως στο σινεμά.


Ιδέες από πολλά έργα του, ανάμεσα στα οποία ο «Χρυσός σκαραβαίος» και τα «Εγκλήματα της οδού Μοργκ», έχουν τροφοδοτήσει την Εβδομη Τέχνη, ενώ το «Κοράκι» που γυρίστηκε το 1963 από τον Ρότζερ Κόρμαν με πρωταγωνιστές τους Βίνσεντ Πράις, Πίτερ Λόρε και Μπόρις Καρλόφ, θεωρείται από τις καλύτερες. Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στη φιλμογραφία Εντγκαρ Αλαν Πόου θα βρει παραπάνω από 240(!) μεταφορές έργων του στον κινηματογράφο (μικρού και μεγάλου μήκους) και στην τηλεόραση.


Στην ταινία του Μακ Τιγκ που έρχεται στους κινηματογράφους στις 15 Μαρτίου ο Τζον Κιούζακ ανέλαβε τον ρόλο του σκοτεινού συγγραφέα, δίπλα στην Αλις Ιβ, τον Λιουκ Εβανς (παίζει τον Αραμις στην τελευταία εκδοχή των «Τριών σωματοφυλάκων» _ Clash of the Titans _ που παίζεται στα σινεμά) και στον Μπρένταν Γκλίσον.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!