Ασκήσεις γραφής στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας


Παρουσιάζονται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου τα έργα του Γιάννη Μιχαηλίδη
Το μαύρο χρώμα ως δείγμα γραφής, με τη μορφή της μελάνης ή του χρώματος να αποτελεί μια ευκαιρία για άσκηση, για να δεις τη συμπεριφορά του χαρτιού, την πυκνότητα του χρώματος και τις αραιώσεις με το νερό. Να επαναλάβεις γραφές και σχήματα άπειρες φορές και να δοκιμάσεις τη σταθερότητα του χεριού» γράφει ο 61χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί εδώ και δεκαετίες με τις γραφικές τέχνες.





«Δείγμα γραφής» Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης Ωρες λειτουργίας: Τρ.-Πέ-Πα 9.30 - 20.00 και Δε-Τε-Σά 9.30 - 15.30 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 8 Ιανουαρίου 2012. Πληροφορίες στο τηλ. 210 3614.143 www.miet.gr
Η δουλειά του καλλιτέχνη - έργα του οποίου υπάρχουν σε μουσεία, ιδρύματα και στις μεγαλύτερες ελληνικές συλλογές - παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Αμερικής 13) με τίτλο «Δείγμα γραφής» την Τρίτη 25 Οκτωβρίου (ώρα 8 μ.μ.).

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης με τη σκιαθίτικη καταγωγή ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Πήλιο, ενώ από το 1961 ως σήμερα έχουν οργανωθεί 35 ατομικές εκθέσεις των έργων του στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στη Μυτιλήνη. Εχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε έξι πανελλήνιες εκθέσεις (Ζάππειο Μέγαρο), με πρώτη συμμετοχή το 1963.


«Η χρησιμοποίηση χαρτιού που προορίζεται για άλλη χρήση, το μαύρο ακρυλικό χρώμα που υποδύεται τη μελάνη και το φτερό που με την απαλότητά του θα δώσει λεπτές γραμμές είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την εικόνα της γραφής. Τέλος, η γρήγορη παλαίωση του χαρτιού που σύντομα θα του προσδώσει ένα υποκίτρινο χρώμα θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός έργου που μας έρχεται από παλιά και πως είμαστε οι κληρονόμοι του» καταλήγει ο Μιχαηλίδης.
Το Βήμα,Κατερίνα Λυμπεριπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!