Πότε θα αντιδράσει ο λαός στον κατακτητή;

Από τη σύνταξη


Τον Απρίλιο του 1941 ο γερμανικός στρατός καταλαμβάνει την Ελλάδα. Διορίζεται κυβέρνηση από τους γερμανούς. Η Ελλάδα από τότε και μέχρι το 1944 βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή, στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες υπέστησαν τρομερές κακουχίες που κορυφώθηκαν με τον Μεγάλο Λιμό και τις λεηλασίες των κατοχικών αρχών.
Η γερμανική κατοχή οδήγησε στη δημιουργία αρκετών αντιστασιακών ομάδων, οι οποίες επιδόθηκαν σε ανταρτοπόλεμο με τις δυνάμεις κατοχής, και κατάφεραν να εκδιώξουν τον καταχτητή.

Από το Μάιο του 2010 μετά την υπογραφή του μνημονίου η Ελλάδα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή. Από το 2011 η Ελλάδα κυβερνάται κάτω από τις οδηγίες των γερμανών. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στο χειρότερο σημείο, χρέη, φόροι, αδικία, ανεργία, φτώχια, απολύσεις, δεν ξέρω και τι άλλο ακολουθεί.
Ο λαός….

Δύο διαφορετικές εποχές, άσχημες, η κάθε μία με τις ιδιαιτερότητες της. Για την πρώτη όμως έχουμε να υπερηφανευόμαστε ότι ο λαός δεν ανέχτηκε την κατοχή στρατιωτική τότε (οικονομική τώρα), ούτε τους προδότες ( η κατοχή γεννά προδότες), και αντέδρασε, αντιστάθηκε στον φασισμό-ναζισμό και κέρδισε.
Μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αντίδραση του λαού στους σημερινούς κατακτητές και στις φασιστικές συμπεριφορές τους. Ελπίζω….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!