Ο Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε σύμφωνα με νέα έρευνα


Μία νέα βιογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που βασίστηκε σε δεκαετή έρευνα, αποκαλύπτει ότι ο Βαν Γκογκ σκοτώθηκε από χαλασμένο όπλο, με το οποίο έπαιζαν δύο έφηβοι και για να τους «καλύψει» άφησε να εννοηθεί ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Οι συγγραφείς της νέας βιογραφίας του μεγάλου ζωγράφου, Στίβεν Ναϊφέ και Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ μαζί με 20 ερευνητές και μεταφραστές μελέτησαν επί 10 χρόνια αρχεία που περιείχαν στοιχεία για το θάνατο του Βαν Γκογκ σε ηλικία 37 ετών το 1890 και δημιούργησαν μία βάση δεδομένων 28.000 σελίδων για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοκτόνησε».

Για χρόνια πίστευαν ότι ο Βαν Γκογκ, που έπασχε από μανιοκατάθλιψη, εξαιτίας ενός είδους επιληψίας, αυτοκτόνησε.

Πίστευαν ότι αυτοπυροβολήθηκε στους σιτοβολώνες που πήγαινε για να ζωγραφίσει, από όπου επέστρεψε τραυματισμένος για να πεθάνει λίγο αργότερα στο πανδοχείο που διέμενε.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν πήγε στα χωράφια για να αυτοκτονήσει», λέει ο ένας εκ των συγγραφέων, Στίβεν Ναϊφέ.

«Όσοι τον ήξεραν γνώριζαν ότι πυροβολήθηκε κατά λάθος από δύο εφήβους που έπαιζαν με χαλασμένο όπλο και δεν είπε τίποτα για να τους καλύψει».

«Ένα από τα δύο παιδιά ήταν ντυμένο σαν καουμπόης και είχε το χαλασμένο όπλο με το οποίο παρίστανε τον καουμπόη στα χωράφια. Οι δύο νεαροί πήγαιναν συνήθως μαζί με τον Βαν Γκογκ για κρασί στο πανδοχείο κατά το μεσημέρι».

«Ο Βαν Γκογκ δεν επιζητούσε το θάνατο αλλά όταν ήρθε προς αυτόν ή διαφάνηκε ως πιθανότητα, τον "αγκάλιασε"», υποστηρίζει ο δεύτερος συγγραφέας, Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ.

Ο αδελφός του Τεό συντηρούσε τον ζωγράφο, που εκείνη την εποχή δεν «πούλαγε» αποκάλυψε ο ίδιος.

Άλλες αποκαλύψεις που περιέχονται στη νέα βιογραφία, αναφέρουν ότι η οικογένεια του Βαν Γκογκ ήθελε να τον κλείσει σε ψυχιατρείο, πολύ πριν ο ίδιος ζητήσει βοήθεια και ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη εξαιτίας μιας μορφής επιληψίας.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!