Το πενάκι των γελοιογράφων πάει στο Μουσείο



Έργο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Φωτογραφία: Μουσείο Μπενάκη )


Καίριο, ενίοτε «σκληρό» χιούμορ, ένας «διαφορετικός» σχολιασμός της πραγματικότητας, αποτελούν μερικά μόνο από τα στοιχεία, χαρακτηριστικά της γελοιογραφίας. Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν από τις 21 Σεπτεμβρίου μια εικαστική και χιουμοριστική παρέμβαση στο αίθριο του Κτηρίου της Οδού Πειραιώς.

Πρόκειται για μία έκθεση με τίτλο «Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων», η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών Ελλήνων γελοιογράφων.
Σε αυτήν παρουσιάζονται γελοιογραφίες επικαιρότητας από 24 δημιουργούς τυπωμένες πάνω σε μουσαμάδες προσαρμοσμένους σε ειδικούς ορθοστάτες.







Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (εφημ. Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (εφημ. Το ποντίκι), Ζερβός Πέτρος (εφημ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαιτζής Γιάννης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (εφημ. Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (εφημ. Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (εφημ. Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (εφημ. Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (εφημ. Τα Νέα), Ξένου Εφη (εφημ. Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (εφημ. Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (εφημ. Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (εφημ. Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (εφημ. Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (εφημ. Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (εφημ. Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης, Δερβενιώτης Σπύρος (εφημ.free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (εφημ. Πρώτο Θέμα).

Στο πωλητήριο, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται και πρόσφατες εκδόσεις άλμπουμ των γελοιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, οι γελοιογράφοι θα παραβρίσκονται στο αίθριο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς, για να γνωρίσουν τους επισκέπτες της τελευταίας μέρας της έκθεσης, να συζητήσουν μαζί τους και να σκιτσάρουν επιτόπου, μεμονωμένα ή ομαδικά.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!