Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει Νίνο Ρότα

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Aφιέρωμα στο Nίνο Ρότα από την Χαρούλα Αλεξίου σε έξι συναυλίες στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 7, 8, 9 και 14,15,16 Οκτωβρίου.

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού συνθέτη ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι. Έχοντας σαν βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών των πιο καταξιωμένων σκηνοθετών φτάνοντας μέχρι το Χόλυγουντ για να κατακτήσει τη παγκόσμια καταξίωση του Οσκαρ με το Νονό Νο 2 το 1975.

Η σχέση της Χάρις Αλεξίου με την ιταλική μουσική είναι διαρκής και δυνατή. Πίσω, το 1987, στο άλμπουμ «Η Χάρις Αλεξίου σε απρόβλεπτα τραγούδια» ερμήνευσε συγκλονιστικά το Canzone Arrabbiata του Νίνο Ρότα ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Αθήνα με τον Ιταλό τροβαδούρο Πάολο Κόντε. Λίγα χρόνια αργότερα (1992 και 1994) ο Μάουρο Μπολονίνι σκηνοθέτησε τις συναυλίες της Χάρις Αλεξίου στο Αττικόν και το Ηρώδειο ενώ τον περασμένο Μάιο στη Φλωρεντία της απονεμήθηκε το βραβείο «Una vita per la musica – Giglio d’ Oro» από το Fondazione «Premio Galileo 2000» που εδώ και 14 χρόνια βραβεύει εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρώπης από την πολιτική, την οικονομία, τις επιστήμες και τις τέχνες, για τη δράση και την προσφορά τους στο χώρο τον οποίο υπηρετούν.

Τη Χάρις Αλεξίου και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα πλαισιώσουν οι: Ιάσων Τριανταφυλλίδης στην επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, Πάνος Παπαδόπουλος στη σκηνοθετική επιμέλεια, Κώστας Παπαδούκας στις ενορχηστρώσεις, Ανδρέας Πυλαρινός στη διεύθυνση ορχήστρας και Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.

www.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!