Τα Επτά αρχαία θαύματα του κόσμου


Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, Αίγυπτος
Credit: Φωτογραφίας: Dreamstime Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι και το παλαιότερο αρχαίο θαύμα . Χτίστηκε ως μαυσωλείο για τον Φαραώ Χέοπα γύρω στο 2650 π.Χ.



Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, Ιράκ
Credit: Φωτογραφία: ένα κτίριο του 16ου αιώνα απεικόνιση των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας (του Μάρτιν Heemskerck).
Σύμφωνα με το μύθο, τον 6ο αιώνα στη Βαβυλώνια ο Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας έφτιαξε ένα τεράστιο χώρο από καταρράκτες και πυκνή βλάστηση. Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να συζητούν για την πραγματική ύπαρξη του κήπου.



Το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, Ελλάδα
Credit: Φωτογραφία: Αρχαία έργα τέχνης που απεικονίζουν το Άγαλμα του Διός στην Ολυμπία (από τον Martin Heemskerck) Χτισμένο γύρω στο 450 π.Χ. και 40 πόδια ψηλό, η καθιστή μορφή της Ολυμπιακής θεότητας Ελλάδα ήταν το πιο σεβαστό κομμάτι της χώρας του τέχνη. Ο Δίας ήταν τόσο εντυπωσιακός που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας προσπάθησε να το κλέψει.




Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο
Credit: Πιστωτικές Φωτογραφία: Φανταστική αναπαράσταση του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, χαρακτική (από τον Martin Heemskerck)
Ακόμη και οι αρχαίοι ιστορικοί που είδαν και συνέταξαν τον κατάλογο των θαυμάτων δεν μπορούσαν να πιστεύψουν την απέραντη ομορφιά του Ναού της Αρτέμιδος από μάρμαρο. Χτίστηκε το 550 π.Χ. από έναν τοπικό βασιλιά. Καταστράφηκε από φωτιά, μερικούς αιώνες αργότερα,που έβαλε ένας άνδρας που αναζητούσε φήμη.



Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού
Credit: Φωτογραφία: Μία ευφάνταστη ερμηνεία του Μαυσωλείου του Μαύσωλου , από ένα χαρακτικό 1572 από Martin Heemskerck
Χτισμένο για ένα βασιλιά από μάρμαρο και οι λεπτομέρειες με χρυσό, σύμφωνα με πληροφορίες προκαλούσε δέος σε όποιον το είδε. Το 4ο αιώνα π.Χ.το μνημείο διαλυθηκε και οι πέτρες του χρησιμοποιήθηκαν σε άλλα τοπικά κτιρια.


Ο Κολοσσός της Ρόδου, Ελλάδα


Credit: Φωτογραφίας: Ο Κολοσσός της Ρόδου , ​​που απεικονίζεται χαρακτική από τον Martin Heemskerck, χτίστηκε περίπου το 280 π.Χ. Αυτό το άγαλμα του θεού Ήλιου ήταν για μόλις 60 χρόνια πάνω από την είσοδο του λιμανιού της Ρόδου, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ένα μύθο. Καταστράφηκε από σεισμό το 226 π.Χ..




Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας


Credit: Φωτογραφία:. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, ένας αρχαίος φάρος, απεικονίζεται χαρακτική από τον Martin Heemskerck Ο φάρος στην είσοδο του λιμανιού της Αλεξάνδρειας κατασκευάστηκε περίπου 250 π.Χ.. Μια φωτιά τη νύχτα και οι ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και με ανατανάκλαση από έναν καθρέφτη η λάμψη φαινόνταν σε απόσταση μέχρι και 35 μίλια μακριά.

Άπό τη σύνταξη με πληροφορίες από LIVESCIENCE.COM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!