«Οχι» από το Κ.Α.Σ. για όπερα στην Κνωσό


Αρνητική και η απάντηση σε αίτημα για επίδειξη μόδας στα φρούρια Σπιναλόγκας και Καζάρμας.
Οι Κρητικοί ζήτησαν να γίνει παράσταση όπερας στην… Αίθουσα του Θρόνου του ανακτόρου της Κνωσού (θα τρίζουν τα κόκαλα του Μίνωα δηλαδή). Και οι Αμερικανοί να γίνει επίδειξη μόδας στη Σπιναλόγκα. Σε ποιόν να… πρωτοαρνηθούν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου χθες το βράδυ, που εξέταζαν τα αιτήματα φορέων για την παραχώρηση αρχαίων μνημείων προκειμένου να γίνουν σύγχρονες εκδηλώσεις.

Κατ' αρχάς λοιπόν ένα ηχηρό και ομόφωνο «όχι» ήταν η απάντηση στο αίτημα του δήμου Ηρακλείου Κρήτης να οργανώσει παράσταση όπερας με τον «Ιδομενέα» του Μότσαρτ και με πλαστικές καρέκλες στην περίφημη Αίθουσα του Θρόνου της Κνωσού, στο πλαίσιο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών που οργανώνει ο δήμος).



«Πού ακούστηκε να βάλουμε σκηνικά, μηχανήματα, καλλιτέχνες και 600 καλεσμένους μέσα στα μινωικά ανάκτορα!» εξανέστη ο καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης. Τους κινδύνους και τον εύθραυστο χαρακτήρα των μνημείων, που δεν επιδέχονται καταπονήσεις επισήμαναν οι καθηγητές κ. Πάνος Βαλαβάνης και Ηλίας Μαριολάκος και ο αρχιτέκτονας μηχανικός κ. Δημήτρης Μικρός. Η μόνη περίπτωση πρόταση λοιπόν του ΚΑΣ - εφ' όσον βεβαίως ο δήμος το επιθυμεί- ήταν να δοθεί η παράσταση στην έκταση του βόρειου πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου.


Ενα ακόμη αίτημα για επίδειξη μόδας αυτή τη φορά, στα ενετικά φρούρια της Σπιναλόγκας και της Καζάρμας στο πλαίσιο της αμερικανικής τηλεοπτικής παραγωγής Next Top Model απορρίφθηκε επίσης (κατά πλειοψηφία). Η αιτιολογία ήταν ότι παρόμοιες εκδηλώσεις δεν συνάδουν με χώρους όπως αυτά τα φρούρια.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!