Συνεχίζονται και φέτος οι ανασκαφές στην Ιθάκη


Ένα κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιου με εκείνα που έχουν αποκαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα, εντοπίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Ιθάκη, στη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή της Εξωγής, που πραγματοποιούν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λ. Κοντορλή και Θαν. Παπαδόπουλος.

Η ανασκαφή συνεχίζεται και φέτος και καινούρια ευρήματα έρχονται στο φως. Κατά τη διάρκεια εργασιών περίφραξης του χώρου εντοπίστηκε τμήμα τείχους που διασχίζει κάθετα τον χωματόδρομο ο οποίος οδηγεί στην περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων χρονολογούν το εύρημα στη μυκηναϊκή εποχή με εμφανή στοιχεία μεταγενέστερων περιόδων. Η συνέχεια της αρχαιολογικής έρευνας θα δείξει αν το τείχος που βρέθηκε είναι τμήμα του τείχους που περικλείει την ακρόπολη του ανακτόρου.

Να σημειωθεί ότι στους αρχαιολόγους έχει παραχωρηθεί αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Ιθάκης, στο Σταυρό, όπου συγκεντρώνονται και συγκολλούνται τα αποθηκευμένα ευρήματα.



Πηγή: ithacanews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/11, 2:41 μ.μ.

    Αγαπητοί κύριοι/κυρίες καλησπέρα.
    Διαπίστωσα ότι δανείζεστε ειδήσεις από τον δικτυακό τόπο www.arxaiologia.gr και τις αναμεταδίδετε αναφερόμενοι στην αρχική πηγή της είδησης. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι οι ειδήσεις που αναπαράγουμε κάποιες φορές ξαναγράφονται από εμάς ή, όπως η συγκεκριμένη για την Ιθάκη, αποτελούν προϊόν σύνθεσης περισσότερων της μίας ειδήσεων.
    Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν είτε να αναφέρεστε σε εμάς ως πηγή, είτε να παίρνετε την είδηση αυτούσια από την πρώτη πηγή της.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας
    Βάσω Ηλιοπούλου για www.arxaiologia.gr
    viliopoulou@arxaiologia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!