Μία φωτογραφία, μία ιστορία




Η καταστροφή του Χίντενμπουργκ το 1937, μία διάσημη φωτογραφία του περασμένου αιώνα, του φωτογράφου Sam Shere.



Η φωτογραφία της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, Ιαπωνία, 1945 από ανώνυμο φωτογράφο, με ένα σύννεφο πάνω από την πόλη αποτυπώνεται στις μνήμες μας η ανθρώπινη καταστροφή.




Αυτή η φωτογραφία του Yevgeny Khaldei δείχνει στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού να έχουν τοποθετήσει τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης πάνω από το Ράιχσταγκ του Βερολίνο, το 1945,λίγες μέρες μετά την πτώση της πόλης.




Μία διάσημη φωτογραφία του Alfred Eisenstaedt της VJ Day στην Times Square, η οποία ελήφθη στις 14 Αυγούστου 1945. Εμφανής στη φωτό η αντίθεση μεταξύ του λευκού φόρεματος της κοπέλας και του σκούρου χρώματος της στολής του ναύτη, και πολλές οι ερμηνείες αυτής της αντίθεσης.



Ο Έντμουντ Χίλαρι τράβηξε αυτή τη φωτογραφία του ορειβάτη Tezning Norgay στην κορυφή του Έβερεστ το 1953. Οι Tenzing και Hilary ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που επίσημα πάτησαν το πόδι τους στην κορυφή του βουνού, την υψηλότερη θέση στη γη.





Από ανώνυμο φωτογράφο η φωτό αυτή την ημέρα της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Τέξας, το 1963.







Αυτή η φωτογραφία από την Associated Press του φωτογράφου Eddie Adams δείχνει Nguyen Ngoc Loan, πρώην αρχηγού της αστυνομίας του Βιετνάμ ,που πυροβολεί έναν συνεργάτη της Cong Viet στη Σαϊγκόν,το 1968. Δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα του The New York Times την επόμενη ημέρα μετά τη λήψη της, καθώς και μια σειρά άλλων φωτογραφιών, οι οποίες συνέβαλαν στο μετασχηματισμό της κοινής γνώμης ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ.



Βιετνάμ, παιδιά που εγκαταλείπουν τη πόλη τους μετά μια αμερικανική επίθεση ναπάλμ ,φωτό που λήφθηκε για το Spot News Photography το 1972 κια κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ . Αφού πήρε τη φωτό ,ο Nick Ut βοήθησε το νεαρό κορίτσι στο κέντρο της φωτογραφίας (καθώς και άλλα τραυματισμένα παιδιά) τα μετέφερε σε ένα νοσοκομείο στη Σαϊγκόν. Σήμερα το κορίτσι ζει στον Καναδά.


Associated Press, φωτογράφος ο Joe Rosenthal, στη φωτό πεζοναύτες του 5ου τμήματος του 28ου Συντάγματος σηκώνουν την αμερικανική σημαία στην κορυφή του βουνού. Iwo Jima Suribachi, (1945). Είναι μια από τις διασημότερες εικόνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το ιαπωνικό νησί θα καταστεί μια σημαντική βάση για αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.Σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι η σκηνή είναι σκηνοθετημένη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!