Εκλάπησαν αρχαία αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας


«Φτερά» έκαναν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας εξήντα αρχαία αντικείμενα, από αυτά που οι αρχαιολόγοι θα χαρακτήριζαν όχι μεγάλης αξίας. Τα αντικείμενα, που εκλάπησαν τη νύχτα της Παρασκευής 15 Απριλίου, φυλάσσονταν στην οικία Τραυλού, η οποία αποτελεί βοηθητικό κτίσμα στο κεντρικό κτιριακό συγκρότημα του μουσείου, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας. Η οικία Τραυλού διέθετε συναγερμό τον οποίο οι διαρρήκτες έκοψαν και κατά συνέπεια απενεργοποίησαν, οπότε κατάφεραν να αποσπάσουν τα αντικείμενα από το μουσείο.

Τα αντικείμενα, όστρακα πήλινα, αγγεία χάλκινα κ.ά., ήταν όλα φωτογραφημένα και καταγεγραμμένα. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων του ΥΠΠΟΤ ενημέρωσε αμέσως την Αμεση Δράση. Κατά πάγια τακτική, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ζήτησε απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα τις έρευνές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας, που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, κατασκευάστηκε το έτος 1889 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιω. Μούση και στεγάζει τα ευρήματα των ανασκαφών της Ελευσίνας, όπως η «Φεύγουσα κόρη», το ακέφαλο άγαλμα της θεάς Δήμητρας, το άγαλμα του Αντίνοου και το ακέφαλο άγαλμα του Ασκληπιού.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ONLINE

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξέρεται ότι: Το χαγιάτι στον ελλαδικό χώρο δεν είναι τούρκικο

Το άλογο κοιμάται όρθιο!